2011. sze 27.

Perez jövőre bizonyíthatja, hogy alkalmas a Ferrari pilótaülésére

írta: FormaNet
Perez jövőre bizonyíthatja, hogy alkalmas a Ferrari pilótaülésére

A szezon végéhez közeledve egyre több találgatás kap szárnyra a pilóták jövő évi szerződéseiről. Sokan már biztosak lehetnek abban, hol versenyeznek majd a 2012-es szezonban, de néhány alakulat - legtöbbször pénzügyi szempontokat is szem előtt tartva - még kivár. Jelenleg még sok a nyitott kérdés a „pilótapiacon”, ám van olyan versenyző, akinek a jövő éve már biztos, de a 2013-as szezonja bizonytalanná vált.

Felipe Massáról (szinte azóta, hogy leszerződött a Ferrarihoz) folyamatosan reppennek fel olyan hírek, hogy el kell hagynia a maranellói istállót. Nem volt ez másképpen idén sem, ám a nyáron a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo rövidre zárta a pletykákat, és kijelentette, hogy a brazil pilótának a következő szezonban is helye van a csapatnál.
 
Massa a balesete utáni visszatérése óta viszont nem tudja felvenni a tempót spanyol csapattársával, Fernando Alonsóval, és az idei teljesítménye nem igazán adott okot az istálló vezetőinek megelégedettségére. Idén az ötödik helynél előrébb még nem tudott végezni, és a bajnokságban elfoglalt hatodik helyével 100 pont hátrányban van Alonso mögött, aki a pilóták versenyében - egy ponttal lemaradva Buttontól - a harmadik helyen áll. Pedig nagyon fontos lenne a jó eredmény, már csak a konstruktőri bajnokság miatt is, mivel a Ferrari 85 ponttal a McLaren mögött jelenleg csak a harmadik a tabellán.
 
Stefano Domenicali nemrégiben igen egyértelműen beszélt arról, hogy számukra egy tapasztalt pilóta és egy tehetséges fiatal pilótapárosítás tökéletes felállás lenne.
 
"A Ferrarinál nem lehet egyszerre két fiatal, mert az hihetetlen nyomást jelentene a csapat számára, de egy vegyes felállás, egy hihetetlenül erős, tapasztalt pilóta, és egy fiatal, jó lehetőség volna, megfelelően kiegészítenék egymást."
 
Most ez kicsit konkrétabbá vált a csapatfőnök napokban tett óvatos kijelentése kapcsán, amikor is felmerült, hogy a Ferrari Pilóta Akadémia tagja, a Sauber Ferrari mexikói pilótája erre tökéletesen megfelelő lehetne. A 21 éves újonc kapcsán, akinek tehetsége lenyűgözte a Ferrari vezetését, Domenicali igen diplomatikusan a következőt mondta: "Szerződése van a Sauberrel, had fejlődjön tovább, és legyen jó a 2012-es szezonja."
 
 
Perez szerződése, ahogy Felipe Massa kontraktusa is 2012 végén jár le. Domenicali kijelentése egyelőre csak sejtetni engedi, hogy a mexikói versenyzővel esetleg tervei vannak a maranellóiaknak, egy azonban bizonyos, a Ferrari látószögébe került, így Perez számára adott a feladat. Teljesítményével a Ferrari vezetését kell meggyőznie arról, hogy ő lehet a megfelelő ember Fernando Alonso csapattársaként.
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória 
  

 

 

Szólj hozzá

ferrari f1 forma1 felipe massa sauber sergio perez pilóta akadémia