2011. okt 01.

A Red Bull versenyzői szeretnének mosolyt csalni a japán szurkolók arcára

írta: FormaNet
A Red Bull versenyzői szeretnének mosolyt csalni a japán szurkolók arcára

A Red Bull versenyzői, Sebastian Vettel  és Mark Webber szeretnének egy igazán nagyszerű showt produkálni a japán szurkolóknak, és mindent megtesznek azért, hogy felvidítsák a katasztrófa sújtotta ország közönségét.
 
A jövő hétvégén megrendezésre kerülő Japán Nagydíjon Sebastian Vettel minden bizonnyal második világbajnoki trófeáját ünnepelheti, és Mark Webber segítségével (és a McLaren eredményétől függően) a csapat is lezárhatja a konstruktőri bajnokságot.
Az osztrák alakulat mindenesetre jó eséllyel vág neki a szuzukai versenyhétvégének, hiszen a legutóbbi két Japán Nagydíjat Sebastian Vettel pole-ból rajtolva nyerte meg, tavaly ráadásul a Red Bull bérelte ki az első sort, és végül kettős diadalnak örülhettek.
 
Nem meglepő, hogy - sok versenyző mellett - Vettelnek is kedvencei közé tartozik az eddig 22 nagydíjnak otthont adó aszfaltcsík, mindemellett csodálja a japán rajongók mentalitását.
 
"A japán rajongók igazán különlegesek. El sem tudom képzelni min mentek keresztül az utóbbi hónapokban, de annyira lenyűgözőek. Rendkívül türelmesek, mindig udvariasak és barátságosak, és a kitartásuk is lenyűgöző" - kezdte a kétszeres szuzukai futamgyőztes, aki valószínűleg a tavalyi esős szombati napra utalt, amikor a közönség hosszú órákon keresztül szakadó esőben türelmesen várt a kvalifikációra, amit végül másnapra halasztottak.
 
"Remélem a hétvégén egy nagy show-val szolgálhatunk nekik. Szuzuka az egyik kedvenc versenypályám, nem is építhettek volna ennél jobbat. Az első szektor egészen a Degner kanyarig, az szezon leglátványosabb és legnagyobb kihívást jelentő szakasza. A 130R egy legendás ív. Nagyon jó móka ebben a balosban vezetni. Nem én vagyok az egyetlen, aki szereti ezt a pályát, és általában az autónk is kedveli" - beszélt lelkesen Vettel, a több világbajnoki „döntőt” is megélt közkedvelt japán aszfaltcsíkról.

 
Mark Webber ugyan – Fernando Alonsóval és Lewis Hamiltonnal együtt – Szingapúrban már matematikailag is kiszállt a bajnoki küzdelemből, ugyanakkor egy tökéletes hétvégével akár ő is ünnepelhet vb címet Szuzukában, mégpedig csapatával együtt. Vettelhez hasonlóan, az ausztrál versenyző is nagyon várja már a különleges hétvégét többek között azért, hogy örömet szerezzenek a japán autósport rajongók számára.
 
"Egy olyan hatalmas tragédia után, ami idén Japánban történt, jó érzés részt venni olyasmiben, amit remélhetőleg nagyon várnak az emberek. A japánok nagyon szeretik a Formula-1-et, és Szuzuka a világ egyik legjobb pályája. Fantasztikus kanyarkombinációk, és egy nagyon gyors első szektor jellemzi."
 
 
FormaNet, Varga Viktória

  

Szólj hozzá

f1 formula 1 red bull japán nagydíj mark webber sebastian vettel