2011. okt 10.

Webber: Idén nem voltam elég gyors a futamgyőzelemhez

írta: FormaNet
Webber: Idén nem voltam elég gyors a futamgyőzelemhez

Mark Webber elismeri, hogy idén nem volt elég gyors a futamgyőzelemhez, és ahhoz, hogy a tavalyi évhez hasonlóan kihívást jelentsen csapattársának, Sebastian Vettelnek.
 
Sebastian Vettel vasárnap Szuzukában a dobogó legalsó fokán ünnepelhette második világbajnoki címét, de éppen csak lemaradt idei 10. diadaláról, hiszen a futamgyőztes Jenson Buttonhoz képest, mindössze két másodperces lemaradásban száguldott át a célvonalon.
 
Ezzel szemben a negyedikként érkező Mark Webber hátránya már nyolc másodperc volt, összességében pedig idei eredményei is jócskán elmaradnak a német csapattársétól. Vettel idei kilenc győzelmével szemben az ausztrál még egyet sem tud felmutatni, hiszen legjobb eredménye két második helyezés (Törökország és Belgium).
 
"Kezdetben voltak problémáim, de összességében nem voltam elég gyors, és nem is álltam közel ahhoz, hogy győzelmekért harcolhassak Sebastiannal" – ismerte el Webber, aki tisztában van azzal, hogy meg kell birkóznia a gumiproblémákkal.
 
"Vettelnek nem voltak gondjai ezen a téren. A legfontosabb, hogy fel tudta venni a tempót anélkül, hogy tönkretette volna az abroncsokat. Nekem javulnom kell ezen a területen."
 
A 35 esztendős pilóta továbbra sem gondolja azt, hogy második számú versenyzőként kezdte volna meg a szezont, és ez igaz 2012-re is. Webber bízik benne, hogy jövőre már nem lesznek gondjai a Pirellikkel, illetve reménykedik abban is, hogy Vettelnek talán kevésbé fekszik majd a 2012-es konstrukció.
 

"Mindketten egyenlő feltételekkel indultunk, és végül Sebastian számára végződött jól, ő lett a bajnok. Sosem lehet tudni mi történik (2012-ben), úgyhogy fel kell készülnöm,mert még az is lehet, hogy az RB8-as nem lesz annyira kényelmes számára."

 

 

FormaNet. Varga Viktória

Szólj hozzá

f1 formula 1 red bull mark webber