2011. okt 13.

Kobajasi: Fontos számomra, hogy újra felemelkedjek

írta: FormaNet
Kobajasi: Fontos számomra, hogy újra felemelkedjek

A Sauber pilótája, Kobajasi Kamui bízik abban, hogy Koreában megszakad a futamok óta tartó sikertelen sorozata, és végre sikerül újra formába lendülnie. A sokak által kedvelt versenyző kiábrándító időszakot tudhat maga mögött, hiszen a júliusi Német Nagydíj óta nem sikerült pontot szereznie, pedig fontos lenne, hiszen a középmezőnyben még nagy harc várható mind a pilóták, mind a konstruktőrök versenyében.

 
Kobajasi jelenleg 27 ponttal a 12. helyen áll a világbajnoki tabellán, csupán egy pontra lemaradva Adrian Sutil mögött, viszont a japán hét pontos előnye sem túl megnyugtató a 13. helyen álló Paul di Restával szemben.
 
A konstruktőrök versenyében a Sauber 40 egységével nyolc pontos lemaradásban a hetedik a Force India mögött, míg előnye a nyolcadik helyen álló Toro Rosso előtt mindössze 11 pont.
 
Kobajasi mind saját, mind a szurkolói számára nagy csalódást keltett hazai versenyén, annak ellenére, hogy az időmérőn sikerült bekerülnie a Q3-ba, és végül a hetedik helyről indulhatott, miután több pilótatársa nem teljesített mért kört a minősítő harmadik etapjában.
 
A 25 éves japán pilóta fontosnak tartja, hogy Koreában visszatérjen a pontszerzők közé.
 
"Meglátjuk. Fontos számomra, hogy újra felemelkedjek. Szuzukában volt ugyan némi lendületem, de sajnos csak az időmérőn. Sergio kiváló munkát végzet. Most már nekem is valóban kellene néhány pontot gyűjtenem a versenyen.”
 
Kobajasi a nem túl sikeres japán verseny ellenére úgy gondolja, az új fejlesztések mindenképpen előrelépést jelentettek.
 
"Úgy vélem, a Szuzukába vitt fejlesztések mindenképpen jók voltak, és határozottan növelték a teljesítményt. Tavaly a pálya nagyon csúszott, így azt hiszem, a gumik kezelése fontos tényező lesz. Remélhetőleg most  jobb lesz a tapadás, de igen trükkös lesz a lágy és a szuper lágy gumik kombinációja."
 
 
A Sauber versenyzője azt is elárulta, hogy hazai közönség előtt sokkal nehezebb volt versenyezni, hiszen folyamatosan érezte a rá nehezedő nyomást. Koreában ilyen problémák már nem hátráltatják munkájában. A japán ezt a gondot firtató kérdésre röviden és tömören csak ennyit válaszolt: "Szuzuka kemény volt."
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
Szólj hozzá

f1 forma1 japán nagydíj formula1 sauber koreai nagydíj kobajasi kamui