2011. okt 20.

Webber számára most fontosabb egy futamgyőzelem, mint a második hely a pontversenyben

írta: FormaNet
Webber számára most fontosabb egy futamgyőzelem, mint a második hely a pontversenyben

A Red Bull pilótái idén az egymáshoz fűződő viszony kapcsán nem szolgáltattak különösebb hírekkel, ellentétben a tavalyi évvel, amikor szinte végig az egymás közötti villongásaiktól volt hangos a nemzetközi sajtó. Sebastian Vettel egész szezonon át tartó dominanciája nyilvánvalóvá tette - legalábbis erre az évre - hogy ki az úr a háznál.

 
 
Vettel már 10 futamgyőzelemnél jár, Japánban pedig bebiztosította második világbajnoki címét, Webbernek azonban még nem sikerült idén nyernie, és másodikként is csak kétszer intette le a kockás zászló.
 
Az ausztrál pilótának 2011-ben nem a feszült hangulattól fájhatott a feje, inkább az új Pirelliktől, melyekkel nem sikerült megbarátkoznia. Vettel irányába (és olykor a csapat felé) tett csípős megjegyzései idén elmaradtak, ami egyfajta tudomásul vétele a helyzetnek, de ettől függetlenül, és  frusztráltsága ellenére, a veterán versenyző ambíciói nem szálltak el véglegesen. Ezek az ambíciók nem csak a jövő évre vonatkozó PR ígérgetések, fogadkozások, Webbernek még az idei szezonban is tervei vannak.
 
A Red Bull versenyzője jelenleg negyedik helyen áll a pontversenyben, mindössze 13 pontos lemaradásban a második helyen álló Jenson Buttontől, tervei között azonban leginkább egy futamgyőzelem szerepel, mint sem a második hely megszerzése. Webber számára fontosabb, hogy az elkövetkező három verseny valamelyikét megnyerje, mint az, hogy Alonsót és Buttont megelőzze a bajnoki pontversenyben.
 
"Hogy ismét a dobogó legtetején állhassak az csodálatos érzés lenne, és hogy őszinte legyek fontosabb is mint megszerezni a második helyet (a világbajnokságban). De egyébként is, ha a második helyet akarom megszerezni, akkor sem lazíthatok, mindenképpen jól kell szerepelnem.”
 
A 35 éves pilóta természetesen bízik abban, hogy a következő szezon szorosabb versengést hoz, elsősorban csapattársával, Sebastian Vettellel. Még akkor is, ha ez azzal jár, hogy ismét fellángolnak közöttük az indulatok, mint 2010-ben.
 
"A kapcsolatunk rendbe van. Ez jelenleg könnyebb mint tavaly, mert nem voltak szoros csatáink, de remélhetően a következő évben még kerülhetünk érdekfeszítőbb kapcsolatba. Remélem az szorosabb lesz mint az idei év, biztos vagyok abban, hogy így lesz, legalábbis sejtem.”
 
 
 
Webbernek szokás szerint ismét egy évre, 2012 év végéig van szerződése a csapattal. A napokban ugyan elárulta, hogy sokan megkeresték ajánlatokkal, de ha biztos akar lenni abban, hogy 2012 után is egy igazi topcsapatnál folytathatja F1-es pályafutását, úgy jövőre nagyon össze kell szednie magát, hiszen jelentkező van bőven a helyére. Ez persze nem feltétlenül jelenti azt, hogy világbajnoknak kell lennie, hiszen abból minden évben csak egy van, de ekkora különbséget mint ami az idei évben kialakult közte és csapattársa között, nem biztos, hogy a Red Bull csapat vezetői még egyszer elnéznek az ausztrálnak.
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
     

 

 

Szólj hozzá

f1 forma1 red bull mark webber f1 világbajnokság f1 futamgyőzelem