2011. okt 22.

Újabb amerikai F1-es futam a láthatáron 2013-tól

írta: FormaNet
Újabb amerikai F1-es futam a láthatáron 2013-tól

2013-tól a Formula-1- es versenynaptár újabb amerikai helyszínnel bővülhet. Várhatóan a jövő héten New Jersey hivatalosan is megerősíti, hogy egy utcai pályával csatlakozik a száguldó cirkusz programjához.
 
Bernie Ecclestone álma valóra válhat, hiszen - nem titkoltan - évek óta azon fáradozik, hogy az Egyesült Államokban utcai versenyt láthasson a Formula-1 közönsége.  Az Autosport megbízható forrása szerint  ez New Jersey-ben valósul meg, és a megállapodást várhatóan jövő héten New Jersey kormányzója, Chris Christie egy sajtótájékoztató keretén belül fogja bejelenti.
 
A nagydíj valószínűleg 2013 júniusában kerül megrendezésre, vagyis a Kanadai Nagydíj után, míg a jövőre debütáló austini verseny a Brazil Nagydíjhoz közeli időpontban kerülne be a versenynaptárba.

 
Weehawken és Nyugat New York polgármesterei már tavaly közölték, hogy előrehaladott tárgyalásokat folytatnak egy befektető csoporttal, melyet az egykori YES TV Network ügyvezetője, Leo Hindery vezet, annak érdekében, hogy 2013-ben futamot rendezhessenek.
 
Azt egyelőre még nem lehet tudni, hol jelölik majd ki a pályát, de nagy valószínűséggel a Hudson folyó partján száguldozhatnak majd a versenyautók, a manhattani felhőkarcolókkal a háttérben.
 
A Wall Street Journal szombati száma arról számolt be, hogy a fent említett sajtótájékoztató jövő hét kedden lesz Weehawkenben, a Port Imperialban.
 
FormaNet, Varga Viktória

 

  

Szólj hozzá

f1 formula 1 new jersey amerikai verseny utcai pálya