2011. okt 27.

Ross Brawn szerint az F1 a nagydíjjal járulhat hozzá India fejlődéséhez

írta: FormaNet
Ross Brawn szerint az F1 a nagydíjjal járulhat hozzá India fejlődéséhez

A Mercedes GP csapatfőnöke, Ross Brawn úgy véli, helyes gondolat volt a száguldó cirkuszt Indiába vinni, annak ellenére, hogy a pályával, elsősorban annak infrastruktúrájával akadnak még problémák a versenyhétvége kezdete előtt pár órával is.

A pilóták szinte egyöntetűen úgy vélik, a pálya vonalvezetése igen élvezetes, ám néhány kellemetlen hiányosság igencsak zavaró mind a csapatok, pilóták, mind pedig a jelenlévő média számára. Ilyen a rendszeres áramszünet, és néhány egyéb infrastrukturális hiányosság, illetve a helyi vadvilág megjelenése az épületekben, mint például a denevérek és patkányok.
 
Ennek ellenére Brawn úgy véli, jó hogy az F1 megérkezett Indiába, a problémák mindössze gyakorlati kérdéseket vetnek fel, és a sportban minden szereplő kellően toleráns ezekkel a gondokkal.
 
„A pálya fantasztikus. Addig ugyan nem lehet pontosan tudni, hogy milyen, amíg az autók nem köröznek rajta, de tetszik. Egy izgalmas kombinációja a kanyaroknak és egyeneseknek. Egy nagyon hosszú egyenes és egy különleges kanyarkombinációja miatt egészen trükkös lehet. Jók a feltételek. Érthető, hogy még csak most fejezték be, mi ezt megértjük, és nem kritizálunk. Nagyon jól tudjuk, hogy a következő évre további lépéseket tesznek majd a létesítmények fejlesztése terén, hiszen ez egy komoly kihívás mindenki számára, hogy sikerüljön teljesen befejezni, szóval mi toleránsak és megértőek vagyunk a helyzettel.”
 
A mai napon Bernie Ecclestone is szétnézett a pályán és a létesítményekben, és minden tekintetben elégedett volt.
 
„Ez szuper. A pálya szuper. Mindent megtettek amit kértünk tőlük az elmúlt két-három évben, amióta a megállapodást aláírtuk. Ez Silverstone-nak 25 évébe telt, így azt gondolom, jó munkát végeztek.”
 
Bár a Formula-1 fényűző, csillogó pompája komoly ellentétben áll az indiai nyomornegyedek világával, ennek ellenére Ross Brawn szerint fontos, hogy a száguldó cirkusz ilyen országokba is eljusson.
 
„India számunkra egy izgalmas új hely, és akik azt hangoztatják, hogy mekkora a kontraszt az F1 és az itteni közösségek között, azoktól csak azt tudom kérdezni, hogyan is tudnánk segíteni, ha nem jövünk ide? Hogyan járulhatnánk hozzá India fejlődéséhez, ha az F1 távol maradna az országtól? Milyen megoldást találhatnánk? Nem volt erre más le lehetőségünk, mint hogy az F1 megérkezett Indiába, és talán némileg mi is hozzá tudunk járulni az indiai nemzet fejlődéséhez. Lenyűgöző számomra az a tudat, ahogy az emberek viszonyulnak az F1-hez, mert ez nem az az ország, ahol hagyománya van a sportnak. Beszélgettünk a rajongókkal, és a médiával, és elképesztő mennyire ismerik, és lelkesednek a sportért. Úgy gondolom, India egy hatalmas nemzet, és jól haladhat előre a technológia területén, az F1 segítségével. Ez egy csúcstechnika, és ezáltal India ezen a területen is nagyot léphet előre. Nagyon remélem, hogy egy nagy versenyt tudunk majd bemutatni a szurkolóink számára.”
 
 
A Mercedes csapatfőnöke a szokatlan körülmények ellenére is megértést és türelmet ígér, és vár a Formula-1 szereplőitől, és biztos abban, hogy már a következő indiai versenyen jelentősen javulnak majd a körülmények, hétvégén pedig egy izgalmas, és jó versenyt láthat majd a közönség.
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória  

Szólj hozzá

mercedes f1 india forma1 ross brawn indiai nagydíj bernie ecclestona