2011. okt 29.

Az Indiai Nagydíj rajtrácsa a büntetéseket követően

írta: FormaNet
Az Indiai Nagydíj rajtrácsa a büntetéseket követően

Néhány büntetés kissé átrendezte a vasárnapi rajtrácsot. Az időmérőn kialakult sorrend öt versenyző miatt is változott az első Indiai Nagydíj előtt.
 
 
Vitalij Petrov még Dél-Koreából hozott magával egy öt rajthelyes büntetést, miután a versenyen kiütötte Michael Schumachert. A Renault orosz pilótája az időmérőn a 11. helyre kvalifikálta magát, így a 16. rajtkockából várhatja a vasárnapi versenyt.
 
Lewis Hamilton a második leggyorsabb kört futotta meg Sebastian Vettel mögött, ennek ellenére csak az ötödik rajtkockából vághat neki az első Indiai Nagydíjnak, miután a pénteki első szabadedzésen a sárga zászlós periódus alatt futotta meg az edzés leggyorsabb körét.
Sergio Perez ugyanebbe a csapdába esett, így Hamiltonnal együtt ő is megkapta büntetését. A Sauber mexikói újonca 17. lett az időmérőn, ami azt jelenti, hogy a 20. helyről rajtolhat holnap.
 
Daniel Ricciardo autójában a kvalifikáció előtt váltót kellett cserélni, amiért automatikusan öt rajthelyes büntetés jár. Kár érte, hiszen Hispania Racing újonc versenyzője a két Virgint illetve csapattársát, Narain Karthikeyant is megelőzte az időmérő edzésen. Ricciardo azonban még a büntetése ellenére sem az utolsó helyről indul, ugyanis Michael Schumacher feltartásáért indiai kollégáját is megbüntette utólag a versenybíróság, vagyis Karthikeyan újra Ricciardo mögé került. A Vitantonio Liuzzi helyén versenyző indiai a kvalifikáció első etapjában tartotta fel a gyorskörön lévő Mercedest, ami miatt öt rajthelyes szankciót róttak ki rá a sportfelügyelők.
 
Legutolsó helyről Timo Glock várhatja a vasárnapi futamot, hiszen a Virgin német pilótája (váltó problémák miatt) majdnem két másodperccel maradt el a 107 százalékos szabálynak megfelelő köridőtől. (107% - 1:32.222, Glock legjobb ideje: 1:34.046) A német megkapta a rajtengedélyt az FIA-tól, és a 24. rajtkockából indulhat Indiában. 
 
Vasárnapi rajtrács a büntetéseket követően:
 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

f1 perez hamilton formula 1 karthikeyan petrov büntetések rajtrács ricciardo indiai nagydíj