2011. nov 03.

A Renault továbbra is sötétben tapogatózik Kubica visszatérésével kapcsolatban

írta: FormaNet
A Renault továbbra is sötétben tapogatózik Kubica visszatérésével kapcsolatban

A Renault csapatfőnöke, Eric Boullier nemrégiben elmondta, a csapat érdekében legkésőbb október végén szeretné tisztázni, hogy a februárban ralibalesetben megsérül Robert Kubica képes lesz-e visszatérni alakulatához. A határidőt később novemberre módosították, ám jelenleg még mindig nem tisztázott, hogy a lengyel pilóta 2012-ben valóban ott lehet-e a rajtrácson, így bármennyire is türelmes a csapat, Boullier lassacskán kénytelen egy B tervet is kidolgozni.
 
Robert Kubica visszatérése továbbra is bizonytalan, és (bár orvosa szerint száz százalék, hogy teljesen felépül) a Renault továbbra is várja a híreket Kubicától, hogy mikor tudja vállalni az első tesztet, amiből kiderülhet, valóban képes lesz-e versenyautóba ülni a következő szezonban.
 
Mivel már november van, a csapatfőnök, Eric Boullier kénytelen kidolgozni egy „Kubica nélküli” tervet 2012-re, éppen ezért Abu Dzabiban és Braziliában a pénteki szabadedzéseken Romain Grosjean vezetheti az egyik autót.
 
"Mérlegelni kell a lehetőségeket, és közben továbbra is várunk Robert visszatérésére. Jelenleg annyit tudok mondani, hogy le kell ülnünk megbeszélni, hogyan kezeljük tovább Kubica visszatérését, mert azt hiszem, hogy még néhány napig biztosan nem kapunk konkrét választ. A következő hetekben talán igen, de ez nem mostanában lesz. Biztosíthatunk mindenkit arról, hogy várunk Robertre, de szükségünk van egy megfelelő tervre annak érdekében, hogy ha a visszatérés mégsem sikerül, akkor tudjuk, hogyan menjünk tovább”- indokolta Grosjean tesztjét a csapatvezető, aki arról is beszélt, hogy a 2009-es versenyautó már most készen áll arra, hogy Kubica tesztelhessen.
 
"Mindenre felkészültünk, a 2009-es kocsi ott áll a garázsban menetre készen, és már csak arra várunk, hogy Robert is készen álljon. Tudom, hogy nagyon magabiztos, és ennek nagyon örülök, hiszen semmit sem szeretnék jobban, mint azt, hogy újra vezethessen, de egyelőre senki nem tud semmi biztosat. Senki nem látott még orvosi jelentést arról, hogy visszatérhet, és senki nem látta még vezetni. Amíg ezt nem látjuk, addig sajnos benne van a pakliban az is, hogy nem lesz képes visszatérni. Rendszeresen konzultálok a menedzserével, de még mindig nem tudjuk, hogy mikor ülhet autóba.”

 
Roman Grosjean mindenesetre készen áll arra, hogy a hátralévő két versenyhétvégén egy-egy tesztlehetőséget megragadva bebizonyítsa, sokkal érettebb, mint 2009-ben volt, és 100 százalékosan felkészült a király-kategóriára.
 
"A 2009-es év tapasztalatgyűjtés szempontjából fantasztikus volt, hiszen hét versenyt is teljesíthettem Fernando Alonso mellett. Ugyanakkor talán kicsit kemény is volt, hiszen amikor még márciusban fogalmad sincs arról mit fogsz csinálni, az nem egyszerű. De segített abban, hogy megerősödjek, és azzá váljak, aki most vagyok. A GP2-es szezonom nagyon jó volt, és megmutatta, hogy mostanra sokat fejlődtem bizonyos területeken, ahol eddig talán nem voltam olyan erős, mint szerettem volna. Az biztos, hogy ha újra F1-es autóba ülök, sok mindent másként látok majd, mint azelőtt” – beszélt fejlődéséről az idei GP2-es bajnok, aki természetesen örül a tesztlehetőségnek, de jól tudja, hogy 2012-es renault-s ülése nem csak saját teljesítményén, de Robert Kubicán is múlik.
 
"Minden alkalommal, amikor lehetőség nyílik tesztelni egy autót, az tulajdonképpen egy megmérettetés, ahol a lehető legjobbat kell kihozni magadból, hiszen a csapat mindent kielemez. Szeretem ezt a fajta nyomást, úgyhogy emiatt nem aggódom. Hogy mi lesz jövőre, arról most még kicsit korai beszélni, hiszen ebben a pillanatban Robert a legfontosabb. Néhány más csapattal is tárgyaltunk, de még semmi konkrét nem történt, szóval mindenkinek türelmesnek kell lennie."
 
 
FormaNet, Varga Viktória

  

Szólj hozzá

teszt f1 renault formula 1 robert kubica visszatérés romain grosjean