2011. nov 04.

Barrichello bízik benne, hogy nem a Brazil Nagydíj lesz az utolsó versenye

írta: FormaNet
Barrichello bízik benne, hogy nem a Brazil Nagydíj lesz az utolsó versenye

Az elmúlt napok híresztelései ismét Kimi Räikkönen visszatéréséről szóltak, és egyre konkrétabb megállapítások látnak napvilágot a Jégember Williamshez történő leszerződéséről, ami egyeseknek hatalmas öröm, ám van az éremnek másik oldala is, és ott a helyzet nem felhőtlen boldogság.
 
A Grove-i alakulat pilótapárosánál az újonc venezuelai versenyzőnek, Pastor Maldonadónak egészen biztos a helye, egyrészt életkora miatt nagyobb perspektívát láthat benne a csapat, másrész az anyagi háttere jelenleg kiemelkedően fontos Sir Frank Williams alakulata számára.
 
Nem nehéz tehát kikövetkeztetni, hogy a veterán csapattárs, a brazil Rubens Barrichello az egyre konkrétabb hírek miatt (már ami Kimi visszatérését illeti) igen feszültségteljes napokat, heteket él át, és az sem meglepő, hogy szeretné, ha a Williams még a szezonzáró Brazil Nagydíj előtt döntene jövőjéről azért, hogy ennek tudatában készüljön hazai versenyére.
 
"Érzelmi tekintetben elmondhatom, hogy nagyon jó lenne megtudni Interlagos előtt, mert sokan találgatják, hogyan folytatódik a pályafutásom, ami persze most nem nagyon számít. Ők azonban megérdemelnék, hogy egy csodálatos búcsút élvezhessenek. Szóval ezért szeretném pontosan tudni”- indokolta várakozását a 19. F1-es szezonját töltő veterán pilóta, aki továbbra is bízik abban, hogy nem az interlagosi futam lesz az utolsó alkalom arra, hogy felsorakozzon a rajtrácsra.

 
"Nem hiszem, hogy az lesz az utolsó versenyem. Az Indiai Nagydíjon kicsit világosabb lett a helyzet, és valahol azt is megértem, hogy miért kell ilyen sokat várni (a döntésre), és sajnos ezt ki kell várnom” - vázolta fel Barrichello a jelenlegi helyzetét, mindenféle konkrétum nélkül.
 
A 39 éves versenyző továbbá kijelentette, hogy egész biztosan szeretne továbbra is a mezőny tagja lenni, ám ha ez nem sikerül, akkor sem fog kétségbeesni.
 
"Nagyon szeretnék versenyezni, ebben 100 százalékig biztos vagyok. De ha nem jön össze, akkor vannak más lehetőségek is, és sok barátom mondja - például Luciano Burti és Olivier Panis -, hogy az F1 utáni élet még jobb."
 
 
FormaNet, Varga Viktória
 

       

Szólj hozzá

f1 szerződés williams 2012 formula 1 rubens barrichello pilótapáros