2011. nov 08.

A Ferrari tompítani igyekszik Montezemolo kritikáin

írta: FormaNet
A Ferrari tompítani igyekszik Montezemolo kritikáin

A Ferrari gúnyos és ironikus megjegyzéseiről elhíresült „Suttogó ló” álnév mögé bújtatott szerzője ismét feladatot kapott, miután Luca di Montezemolo kemény kritikái miatt újra terítékre került, hogy amennyiben a szabályok nem változnak, a maranellói gárda a jövőben elhagyhatja szériát. A suttogó szerint szó sincs fenyegetőzésről.
 
"A Formula-1 még mindig az életünk, és Ferrari nélkül nincs Formula-1, mint ahogy a Formula-1 nélkül a Ferrari sem lenne ugyanaz.” 
 
"Ha a Formula-1 továbbra is akarja a Ferrarit, akkor meg kell változnia, és vissza kell térnie az élvonalbeli kutatásokhoz, természetesen folyamatosan szem előtt tartva a költségeket. Mi nem a Formula-1 szponzorai vagyunk, hanem konstruktőrök.”
 
Többek között ezek a mondatok hangzottak el Luca di Montezemolótól, a Ferrari World Finals rendezvényén Mugellóban.(a teljes cikket itt olvashatjátok)
A suttogó szerint azonban az elnök szavait nem kell fenyegetésként értelmezni, mindössze egy konstruktív vitaként, ami segíthet abban, hogy a Formula-1 jobb legyen.
 
"Montezemolo elnök észrevételeit egyesek egyfajta ultimátumként, vagy fenyegetésként értelmezték, de a suttogó mindenkit biztosítani szeretne arról, hogy szó nincs ilyesmiről. Először is ezek a dolgok, mint például az ultimátum, nem jellemzőek a kijelentéseire. Az elnök leginkább azt szerette volna hangsúlyozni konstruktív beszédében, hogy szeretné, ha a Formula-1, ami mindig is a szívügye volt, a jövőben is az autósportok csúcsát képviselné.”
 
"Mondván,  ’a Formula-1 továbbra is az életünk, és Ferrari nélkül nincs Formula-1, mint ahogy a Formula-1 nélkül a Ferrari sem lenne ugyanaz’, ami azt jelenti, hogy amikor Maranellóban a közeljövő tervein munkálkodnak, az elsősorban a sport érdekeit szolgálja. Montezemolo kritikái és észrevételei nem új keletűek, de úgy kell rájuk tekinteni, mint egyfajta ingerre, hiszen teljesen logikus, hogy egy konstruktőr számára a Formula-1 tekinthető egyfajta próbapadnak a technológiai kutatások területén, melynek célja a termékek fejlődése, természetesen a költségeket szem előtt tartva. Maranello mindig is az élen járt az ilyen jellegű kezdeményezésekben.”

 
"Ezért lenne fontos számos dolgot felülvizsgálni, és nem csak azért, mert mi vagyunk az egyetlen sportág, ahol a sportolók nem tesztelhetnek a versenypályákon, hanem mert a jelenlegi korlátozások ellehetetlenítik a fiatalok fejlődését és a tapasztalatszerzést, hiszen csak a virtuális világban, szimulátorokon kapnak lehetőséget. Azoknak pedig, akik azt gondolják, hogy az aerodinamika szerepének csökkentése csupán a Ferrari javát szolgálná, annyit mondanánk, hogy ne feledkezzenek meg a Ferrari történelmi szerepéről, és arról, hogy továbbra is szeretnénk sportként tekinteni a Formula-1-re: nem akarunk rakétákat a pályákra, autók közötti versenyeket akarunk látni” - állt a Ferrari honlapján.
 
FormaNet, Varga Viktória
 

  

Szólj hozzá

ferrari f1 kivonulás szabályok formula 1 suttogó ló