2011. nov 10.

Hivatalos! Rosberg több évre hosszabbított a Mercedesszel

írta: FormaNet
Hivatalos! Rosberg több évre hosszabbított a Mercedesszel

A Mercedes GP bejelentése végleg pontot tett a Rosberg-Ferrari pletykák végére, és a 26 esztendős német pilóta legalább 2013-ig a csapat versenyzője marad.
 
A Mercedes GP a mai napon bejelentette, szerződést hosszabbított Nico Rosberggel, és bár pontosan nem derül ki, hogy Nico hány évre kötelezte el magát, de annyi bizonyos, hogy 2013-ig a német gyártónál marad, és minden bizonnyal opcióval további évekre is.
 
"A Mercedes GP Petronas örömmel jelenti be, hogy a csapat és Nico Rosberg megállapodott egy több éves szerződéshosszabbításról a 2013-as szezon végéig, és azon túl" - áll a csapat közleményében.
 
Rosberg 2010-től tagja a csapatnak, és ezalatt az idő alatt három dobogós helyezést, és összesen 217 pontot gyűjtött, de F1-es pályafutásának első futamgyőzelme továbbra is várat magára. Nico biztos benne, hogy a Mercedes képes egy olyan autóval előállni, amivel megszerezheti a régen áhított diadalt.
 
"Nagyon izgatott vagyok, hogy meghosszabbítottam a szerződésem a Mercedes GP Petronas csapattal. Az, hogy egy Ezüst Nyíllal nyerhetek, karrierem egyik csúcspontja lesz, és örömömre szolgál, hogy részese lehetek ennek a fejlődési folyamatnak, melynek eredményeként a legjobb Formula-1-es csapat lehetünk. Biztos vagyok benne, hogy a csapatom egy győztes autót biztosít majd számomra, amellyel méltóképp tiszteleghetünk az Ezüst Nyilak fantasztikus versenytörténelme előtt. Már alig várom ezeket a nagyszerű időket, melyek a következő években várnak rám” - lelkesedett Rosberg.

 
A Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn kifejtette, hogy csapata jelenleg minden téren tökéletes pilótapárossal rendelkezik, ezért nagyon boldog, hogy megtörtént a hosszabítás.
 
"Nagyon örülünk, hogy meghosszabbítottuk a szerződésünket Nicóval, hiszen jól tudjuk, hogy ő egy olyan versenyző, aki képes futamokat és bajnokságot nyerni. Az elmúlt két szezonban Nico kivételesen teljesített, és olyan eredményeket ért el, amik a jelenlegi autónk műszaki képességeinek a határán voltak.  Kiváló munkamorállal rendelkezik, és Michaellel együtt egy olyan versenyzőpárosunk van, akik következetesen viszik a csapatot előre, hogy fejlődjön és növekedjen. Csapatunk továbbra is erősödik, és már nagyon várjuk, hogy egy olyan autót biztosítsunk Niconak, amivel megszerezheti a megérdemelt első futamgyőzelmét.”
 
A Mercedes motorsport igazgatója, Norbert Haug szerint Rosberg a mezőny egyik legtehetségesebb és legkiegyensúlyozottabb versenyzője.
 
"Nagyra értékelem Nico maximális odaadását és precizitását. Minden kétséget kizáróan az egyik leggyorsabb, legtehetségesebb és legkiegyensúlyozottabb versenyző a mezőnyben, és szakmai hozzáértése is felülmúlhatatlan. Nagyon keményen fogunk dolgozni a technikai csomagunkon annak érdekében, hogy versenyzőink olyan eredményeket érhessenek el, amiket megérdemelnek. Nico a sportág legsikeresebb versenyzőjének, Michaelnek a csapattársa, ami egy tökéletes kombináció számára, valamint a csapat számára is.”
 
 

FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

mercedes f1 formula 1 2013 nico rosberg szerződéshosszabbítás