2011. nov 12.

Az időmérő előtt Lewis Hamilton volt a leggyorsabb Abu Dzabiban

írta: FormaNet
Az időmérő előtt Lewis Hamilton volt a leggyorsabb Abu Dzabiban

Péntek délutánhoz hasonlóan, Lewis Hamilton, az időmérő előtti edzésen is gyorsabbnak bizonyult a két Red Bullnál. Hamilton közel fél másodpercet vert az őt követő Sebastian Vettelre és Mark Webberre.
 
 
Jerome d’Ambrosiónak köszönhetően az egy órás szabadedzés 13. percében született meg az első mért idő (1:49.573). A belga újonccal együtt a kis- és középcsapatok pilótái is munkához láttak, a nagyok közül pedig Felipe Massa hajtott ki leghamarabb a pályára.  A brazil 1:43-as körével egy rövid időre átvette a vezetést, de hamarosan már a McLarenek bérelték ki a top helyeket.
 
Jenson Button és Lewis Hamilton házi csatáját a nagyjából félidőnél érkező Red Bullok zavarták meg, utolsóként pedig Fernando Alonso csatlakozott kollégáihoz.
Alonsón kívül ekkor már csak a Team Lotus versenyzője, Jarno Trulli vesztegelt a bokszban váltóprobléma miatt, végül az olasz veterán nem is tudott pályára hajtani az utolsó gyakorláson. Rubens Barrichellót szintén műszaki gondok hátráltatták, így mindössze csupán öt kört tudott teljesíteni a Williamsszel. 
 
Az edzés felénél Jenson Button 1.40.993 másodperces körével vezette a tabellát, majd miután a wokingiak párosa visszatért a bokszba Sebastian Vettel vette át a stafétabotot, és bár csak 55 ezreddel, de letaszította Buttont a trónról.
 
Közben lassan előkerültek a lágy Pirellik is, aminek köszönhetően Nico Rosberg egy rövid ideig átvette a vezetést, az élmenők „játéka” pedig csak az utolsó 10 percben kezdődött el.
 
Elsőként Mark Webber futott 1:39-es időt, de Vettel és Hamilton is kontrázott, sőt ez utóbbi versenyző tovább javított, és a mezőnyből egyedüliként 1.39 alá szorította köridejét. Csapattársa, Jenson Button nem tudta átugrani a bikákat, és Hamiltonhoz képest közel fél másodperccel maradt el, ami végül a negyedik helyre volt elegendő.

Az ötödik és a hetedik legjobb időt autózó Ferrarik közé Nico Rosberg sorolt be, és kollégája Michael Schumacher is (utolsóként) beférkőzött a top10-be, ahol még a két Force India kapott helyet.  


Harmadik szabadedzés eredménye:

FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

f1 mclaren formula 1 lewis hamilton abu dzabi harmadik szabadedzés