2011. nov 16.

Hamilton nem érzi úgy, hogy legutóbbi győzelme fordulópont lenne életében

írta: FormaNet
Hamilton nem érzi úgy, hogy legutóbbi győzelme fordulópont lenne életében

Lewis Hamilton Abu Dzabiban aratott győzelme minden bizonnyal kicsit kizökkenti a brit pilótát a mostanában tapasztalható frusztráltságából, sőt újabb motivációt adhat, ám a mclarenes nem gondolja, hogy ez a győzelem fordulópont lenne pályafutásában.

 
 
Az idei szezonban szinte végig jellemző volt 2008 világbajnokára, hogy a magánéleti problémái és rossz formája (a kettő között lehet, hogy van összefüggés) jelentősen befolyásolták teljesítményét és eredményeit. Különös tekintettel Felipe Massával való folyamatos incidensekre, melyek az év végére igencsak elmérgesítették a viszonyt a két pilóta között.
 
Hamilton hét versenyt futott legutóbbi nürburgringi győzelme óta, úgy, hogy ezalatt az idő alatt mindössze egyszer állhatott dobogóra (Dél-Korea).
A Koreai Nagydíjon ugyanakkor neki sikerült megtörnie a Red Bull kvalifikációs dominanciáját, és az elmúlt hétvégén Abu Dzabiban végre ismét a pódium tetején ünnepelhetett. Újabb sikeres után a brit pilóta arra figyelmeztet, hogy ezek az eredmények részben a szerencsének is köszönhetőek, és nem kell a fellendülés jeleként értelmezni.
 
"Minden alkalommal amikor győzök, vagy egy jó eredményt érek el, felmerülhetne ez a kérdés, de, hogy őszinte legyek, nem érzem úgy, hogy ez fordulópont lenne az életemben. Úgy gondolom, ez egy olyan hétvége volt, amikor a dolgok jobbra fordultak, és én jó helyen voltam. Azt szeretném, ha ez gyakrabban történne meg, de előfordulhat, hogy a következő verseny ismét katasztrofálisra sikeredik. Nem tudhatom, hogy mi történik majd. Csak remélni tudom, hogy az Abu Dzabiban elért helyezésem megismétlődik. Ha képes leszek fenntartani ezt a helyzetet, akkor semmi okot nem látok arra, hogy ne folytatódhatna ez az eredménysorozat. Nem szükségszerű azt kijelenteni, hogy visszatértem. Idén is szereztem néhány győzelmet, és ennyi. De megpróbálok még többet nyerni az édesanyám, a családom, és a testvérem miatt is.”
 
 
Pályán történt incidensei is jelentősen befolyásolták Hamilton idei eredményeit, éppen ezért amennyire csak lehetséges, jövőre mindenképpen szeretné elkerülni az ilyen konfliktusokat.
 
"Talán a jövőben megpróbálok kevesebb konfliktus keresni. Nem tudhatom, hogy a többi pilóta hogyan gondolkodik, nem tudom, hogy ők is ennyire kemények-e magukkal szemben, mint amennyire én vagyok magammal. De amikor az autót vezetem, és azt látom, hogy hibázok, akkor tudom, hogy ha fejben minden rendben lenne, akkor nincs ez a frusztráltság. Nagyon utálok hibázni.”  
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
Szólj hozzá

f1 lewis hamilton formula1 abu dzabi nagydíj