2011. nov 27.

A Mercedes nem ilyen évadzárót tervezett

írta: FormaNet
A Mercedes nem ilyen évadzárót tervezett

A Mercedes GP egy - már jó ideje bebetonozott - konstruktőri negyedik hellyel, ám nem éppen fényes szezonzáró futammal int búcsút az évnek. Michael Schumacher 15. helyével F1-es karrierjének legrosszabb interlagosi eredményét jegyezte, míg csapattársa, Nico Rosberg ugyan pontszerzőként ért célba, de rajpozíciójához képest egy hellyel hátrébb, ráadásul az élmenőkhöz képest már körhátrányban. 
 
 
 
Nico Rosbergnek egy Force India okozott kellemetlen perceket a versenyen, míg a hétszeres bajnoknak, Michael Schumachernek - a hazai pályán talán kicsit vakmerőbb- Bruno Senna tette tönkre évadzáró futamát, egy rutintalan kakaskodással. Értelemszerűen egyik versenyző sem boldog, hogy így kellett búcsúztatnia a 2011-es évet.
 
Nico Rosberg
"Nem volt ideális a szezonzárónk, annak ellenére, hogy szereztünk néhány pontot. Többet vártam egy 7. helynél. Nem sikerült jól a rajtom, és a magas aszfalthőmérséklet miatt problémáim adódtak a gumik túlmelegedésével. Szóval az egész futam alatt nagyon óvatosan kellett bánnom a gumikkal, ami befolyásolta a tempómat. Most már csak előre tekintek, és remélem, hogy jövőre jobbak leszünk. Már nagyon várom a telet, izgalmas lesz, mivel már keményen dolgozunk a jövő évi autón."
 
Michael Schumacher
"Nagyon kár azért a Bruno Sennával történt ütközésért, ami talán tapasztalatlanságából kifolyólag történt, de megesik az ilyen. Az hiszem, hogy ha ez nem történik meg, akkor egy szép versenyem lett volna, és értékes pontokért küzdhettem volna. Az ütközést követően nem tehettem mást, mentem ahogy csak bírtam, és közben reménykedtem az esőben, ami végül nem érkezett meg. Az első etapban az ütközést követően az autó balansza nem volt megfelelő, és túlkormányzottságtól szenvedtem. Sajnos ezen nem tudtunk változtatni a boxkiállásnál, és csak a harmadik etapban lett jó a balansz. Most már örömmel várjuk a következő szezont. Minden erőfeszítésünkkel azon vagyunk, hogy a Mercedes végre odaérjen, ahová tartozik, vagyis az élmezőnybe."
 

 
Ross Brawn, csapatfőnök:
"Nico autójának nem volt túl jó az egyensúlya, és túlkormányzottsággal küszködött, valamint a gumikkal is nagyon óvatosan kellett bánnia. Gyors kopást tapasztalt, ezért egy elég frusztráló délutánja volt, próbált az egyensúlyra figyelni, miközben az abroncsok nagyon érzékenyek voltak. Michael jót csatázott Sennával az első körökben, majd a 10-ben egyértelműen előtte volt. Senna azonban ízelítőt adott tapasztalatlanságából, és egy olyan helyzetet próbált védeni, amit már elvesztett, így tönkretette Michael versenyét. A nem tervezett boxkiállás után Michael megmutatta az autó sebességét, és versenyképes köridőket futott. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek Brackley-ban, Brixworth-ban és Stuttgartban, akiknek erőfeszítéseik nélkül nem gyűjthettünk volna pontokat ebben a hosszú szezonban. Vannak dolgok amikre büszkék lehetünk, ilyen például, hogy folyamatosan erősek voltunk a boxkiállásoknál, és tudjuk, hogy a következő évben mindent össze kell raknunk.”

 

 

Norbert Haug, Mercedes motorsport igazgató:

"Biztos, hogy ez nem egy tökéletes szezonzáró volt számunkra, és nem az az eredmény, amit szerettünk volna elérni az utolsó versenyen, Brazíliában. Meg kell vizsgálnunk, hogy a verseny nagy részében miért nem volt megfelelő Nico autója, aminek egyensúlya teljesen más volt, mint Michaelé, aki pedig sajnos ütközött a második előzés során. Ez sokba került neki, hiszen egy teljes kört kellett megtennie defektes bal hátsó gumival, de ezt követően a tempója egyáltalán nem volt rossz. Szeretném megragadni az alkalmat a szezonzáró futamot követően, hogy köszönetet mondjak minden kedves csapattagnak Brackley-ben, Brixworth-ban, Stuttgartban és Fellbach-ban az elkötelezett és fáradhatatlan munkáért. Szeretnék még köszönetet mondani partnereinknek és csapattagok családjainak, mert fantasztikus támogatásuk nélkül munkatársaink nem tudtak volna minőségi munkát végezni. Lesz egy rövid és jól megérdemelt szünet csapatunk nagy részének, Karácsony előtt pedig már egy jobb és agresszívabb csomaggal megkezdjük a felkészülést. A célunk világos, csökkentsük a szakadékot az élcsapatokhoz képest."

 

FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

mercedes f1 formula 1 michael schumacher interlagos nico rosberg