2011. nov 29.

Hivatalos: Kimi Räikkönen jövőre a Lotus Renault színeiben tér vissza

írta: FormaNet
Hivatalos: Kimi Räikkönen jövőre a Lotus Renault színeiben tér vissza

A hónapok óta tartó találgatásoknak, és esélylatolgatásoknak a mai napon vége, Kimi Räikkönen jövőre a Lotusszal visszatér a Formula-1-be.
 
Amikor nyáron először röppent fel a hír, mely szerint Räikkönen tárgyalásokat kezdett Williamsszel, sokan reménykedni kezdtek, sokan pedig egyszerű kitalációnak titulálták az esetleges visszatérésről szóló híreket, annak ellenére, hogy számtalan érv is amellett szól, hogy a jégember számára ez az alkalom kiemelt fontosságú lehet. (Erről itt olvashattok)
A Williamsnél tett látogatás kapcsán többen tudni vélték, hogy csak egy új Jaguár modellt nézett meg személyesen, és a Williams, mint technológiai partnere a Jaguárnak, mellesleg vendégül látta a bajnokot. Sok szakértő képtelenségnek nevezte a dolgot ((főleg azért, mert a Williams idei szereplése és eredménye nem olyanok, melyek Kimit motiválhatnák a visszatérésre) ám a hírek egyre konkrétabb tényeket közöltek, és az érintettek végül megerősítették, valóban folynak tárgyalások, ennél konkrétabb információt azonban nem lehetet tudni.
 
 

Miközben már mindenki azt várta, hogy sikerül-e végre a Williamsnek megállapodnia a finn versenyzővel, egy következő vonalon is útjának indult a pletyka, mégpedig a Renault vonalon, és miután Robert Kubica is bejelentette, hogy nem áll készen a 2012-es szezonnyitóra, a Kimi-Renault kapcsolat egyre inkább előtérbe került.  Hétfőn a twitteren már több F1-es szakújságíró (Peter Windsor, James Allen) is megszellőztette, hogy a bejelentés hamarosan megtörténik.

Kedden reggel a Lotus Renault hivatalos weboldalán végre megtörtént a bejelentés, melyből kiderült, hogy a finn két évre szóló megállapodást kötött a csapattal. Jövőre tehát hat világbajnokot sorakoztat fel a rajtrácsra a széria.

Kimi Räikkönen: "Örülök, hogy két év szünet után visszatérhetek a Formula-1-be, és hálás vagyok a Lotus Renault Gp-nek, hogy ajánlott nekem egy lehetőséget. A rali világbajnokságban eltöltött idő hasznos volt a versenyzői karrierem szempontjából, de tény, hogy az F1 iránti szenvedélyem elsöprőbb. Ezért egyszerű volt a döntés, hogy a Lotus Renault GP színeiben visszatérjek, mert a csapat ambíciója lenyűgöző. Várom, hogy segíthessem a csapatot előre, egészen a rajtrács elejére."

Gerard Lopez, Genii Capital elnöke: "Egész évben hangsúlyoztuk, hogy csapatunk egy új fejezetet akar kezdeni. Keményen dolgoztunk azért, hogy egy sikeres struktúra alapjait lerakjuk annak érdekében, hogy hamarosan képesek legyünk felvenni a harcot az élmezőnnyel. Kimi azon döntése, hogy visszatér az F1-be, csak az első lépés további fontos bejelentéseinkben, melyekkel komoly tényezővé válhatunk a versenyben. Mindannyian nagyon várjuk már, hogy egy világbajnokkal dolgozhassunk. Munkatársaim nevében szeretném üdvözölni Kimit Enstone-ban, egy csapatban, amely mindig is híres volt arról, hogy az emberi oldaláról közelítse meg a Formula-1-et."

 Szöveg: FormaNet, Varga viktória

 

Szólj hozzá

f1 renault räikkönen formula 1 kim lotus