2011. nov 29.

Kimit a NASCAR döbbentette rá, hogy hiányoznak neki a valódi csaták

írta: FormaNet
Kimit a NASCAR döbbentette rá, hogy hiányoznak neki a valódi csaták

Kimi Räikkönen szerződésének bejelentését követően a finn klasszis egy interjúban megerősítette, az elmúlt két évben egyre inkább hiányzott neki a kerék-kerék elleni csatározás, ami a ralizásban nem adatott meg számára. A finn versenyző továbbá azt is kijelentette, hogy ha nem érezne hatalmas motivációt, akkor nem foglalkozott volna a Formula-1-es visszatéréssel.
 
Kimi Räikkönen a 2009-es szezon végén intett búcsút a száguldó cirkusznak, és átnyergelt a rali világába. A 32 esztendős finn az elmúlt két évben sem mondott le a visszatérésről, de rendszerint hozzátette, hogy csak abban az esetben, ha versenyképes és motivált tud lenni.
 
Miután kedden reggel a Lotus Renault GP hivatalosan is megerősítette, hogy Kimi 2012-ben a csapat versenyzője lesz, a 2007-es világbajnok egy interjúban is megszólalt, melyben leszögezte, nem tért volna vissza, ha nem lenne motivált.  
 
"Nem jöttem volna vissza, ha nem lennék motivált. Mindig rengeteg szó esik a motivációról, de azt senki nem tudja igazán, hogy mit teszek, vagy mit gondolok, kivéve saját magamat, ezért nem igazán foglalkozok azzal, hogy mit mondanak az emberek. Élvezem, hogy visszatérhetek. Nem írtam volna alá a nevemet a szerződésre, ha ez nem így lenne. Nagyon érdekes és izgalmas lesz újra itt lenni” - nyilatkozta a jégember, majd elárulta, hogy a NASCAR-ban tett kirándulása döbbentette rá, hogy mennyire hiányzik neki ez a fajta küzdelem, a kerék-kerék elleni csaták, ami a raliban nem adatik meg.

 
"Sosem vesztettem el a szenvedélyemet a Formula-1 iránt, talán csak a körülötte lévő felhajtás volt problémás. De voltam néhány NASCAR versenyen az idén, és egyre inkább hiányoztak az egymás elleni csaták, mert ugye a raliban valójában az órával versenyzel. Ez az ami hiányzott. Aztán kaptam telefonhívásokat bizonyos Formula-1-es emberektől, majd jött egy sikeres tárgyalás a Lotus Renault-val, év végül szerződés lett belőle, ezért nagyon boldog vagyok.”
 
Arra a kérdésre, hogy véleménye szerint jövőre milyen változásokkal kell megbirkóznia a 2009-es szezonhoz képest, a finn bajnok a következőt felelte:
 
"Azt hiszem, hogy 2009-hez képest talán az abroncs lesz a legnagyobb különbség. Az autók nem hiszem, hogy nagyon mások lennének. Igaz, a DRS egy új dolog, de alapvetően az egy gomb különbséget jelent, és hasonló ahhoz amikor az első szárnyat lehetett állítani, szóval a legfőbb eltérés valóban a gumi lesz."
 
Kimi röviden beszélt a williamses tárgyalásokról is: "Két lehetőség volt, vagy ez a csapat, vagy a Williams, és végül a Lotus Renault-val minden úgy alakult, ahogy szerettük volna, ezért döntöttünk így.”
 
 
FormaNet, Varga Viktória

  

Szólj hozzá

f1 formula 1 kimi raikkönen lotus renault