2011. dec 02.

Hivatalos: Maldonado marad a Williams versenyzője, Valterri Bottas tartalékpilóta lesz

írta: FormaNet
Hivatalos: Maldonado marad a Williams versenyzője, Valterri Bottas tartalékpilóta lesz

Csütörtökön az FIA kiadta a hivatalos 2012-es nevezési listát, ami még néhány helyen hiányos volt, többek között a Williams sem nevezte még meg jövő évi versenyzőit. A tegnapi nap folyamán Frank Williams ezt részben pótolta, és bejelentette, hogy Pastor Maldonado jövőre is marad az alakulatnál, csapattársa pedig egy rutinos versenyző lesz, amit hamarosan hivatalosan is megerősítenek. Valtteri Bottas továbbra is teszt- és tartalékpilóta szerepet kap, és a pénteki szabadedzéseken vezetheti majd az autót.
 
Ahogy azt sejteni lehetett, Pastor Maldonado helye nem volt veszélyben a jövő évet illetően. A 2010-es év GP2-es  bajnoka a következő szezont is a Williams versenyzőjeként kezdheti meg.
 
"Pastor idén bebizonyította, hogy nem csak gyors, de képes kiegyensúlyozott és erős versenytempót mutatni. 2011-ben egyedüliként ő jutott be az időmérő harmadik etapjába, és a Monacóban nyújtott teljesítménye kimagasló volt. Nagyon jól beilleszkedett a csapatba, és kiváló munkát végzett a gyárban. Jövőre fontos szerepet kap, hiszen a csapatunk újjáépül, és előrébb szeretnénk lépni” – mondta Sir Frank Williams, majd a GP3 idei bajnokát, Valtteri Bottast szintén megdicsérte, és hozzátette, hogy a csapat hamarosan megnevezi másik versenyzőjét is, aki egy rutinos és tapasztalt pilóta lesz.
 
"Különös figyelmet fordítunk a fiatal versenyző fejlődésére, és az egyik legtehetségesebb pilóták egyike, akivel már évek óta együtt dolgozunk. Valtteri már bizonyította hozzáértését, és azt, hogy felkészült versenyző. Tartalékpilótaként jövőre 15 versenyhétvégén lehetőséget kap a pénteki szabadedzéseken, a hétvégék további részében pedig valószínűleg egy tapasztalt versenyző dolgozik majd. Hamarosan bejelentjük, hogy ki lesz az.”

 
A Williams 5 ponttal zárta a 2011-es szezont, melyből Pastor Maldonado 1 pontot gyűjtött a Belga Nagydíjon elért 10. helyével. A 26 esztendős venezuelai versenyző úgy érzi, hogy rengeteget tanult idén, és biztos benne, hogy 2012-ben a csapat erőfeszítéseinek köszönhetően sokkal versenyképesebb lesz.
 
"Örülök, hogy a Williamsszel folytathatom második évemet, és a legjobbat fogom nyújtani annak érdekében, hogy segítsem a csapatot, és visszatérjünk a rajtrács elejére. Ez az év nehéz volt az egész csapat számára, de számomra lehetőséget adott arra, hogy tanuljak és fejlődjek. Biztos vagyok benne, hogy a versenyképességünk javítása érdekében tett erőfeszítéseink kifizetődőek lesznek 2012-ben és azon túl. Izgatottan várom, hogy részese legyek ennek a folyamatnak, miközben Venezuelát képviselem a Formula-1-ben.”
 
 
FormaNet, Varga Viktória

  

Szólj hozzá

f1 williams formula 1 pastor maldonado 2012 versenyzők valtteri bottas