2011. dec 07.

Ricciardo elismerte, van esélye a Caterhamnél

írta: FormaNet
Ricciardo elismerte, van esélye a Caterhamnél

Nemrégiben felröppent a hír, hogy az idén a HRT-nél debütáló Daniel Ricciardo jövőre a Caterham csapatnál folytathatja versenyzői pályafutását, Jarno Trulli helyén. A spekulációkat tovább táplálja a 22 esztendős Red Bull növendék azon kijelentése, hogy 2012-ben nem valószínű, hogy a Scuderia Toro Rosso pilótája lesz.
 
Bár a Toro Rosso jelenleg még nem erősítette meg jövő évi versenyzőpárosát, de Jaime Alguersuari és Sebastien Buemi neve mellett egyik esélyesként Daniel Ricciardót emlegették, hiszen az ausztrál tehetség a Red Bull növendéke, ráadásul idén 11 futamon a Hispania színeiben már némi versenyzői tapasztalatot is gyűjthetett.
 
A hónap elején az Autosport azonban arról számolt be, hogy Tony Fernandes tárgyalásokat folytatott a Red Bull-lal, hogy amennyiben nem Jarno Trullira esne a választás, úgy Ricciardo lehet a befutó. Most az ausztrál egy helyi lapnak szintén elég beszédes nyilatkozatot tett, melyben elmondta, hogy véleménye szerint a Toro Rossónál jövőre nem lesz változás a pilótafelállás tekintetében.
 
"Jelen pillanatban úgy tűnik, hogy a Toro Rosso marad a jelenlegi versenyzőinél. Nem vagyok benne száz százalékosan biztos, de a szavaikból erre a következtetésre jutottam. Nagy esélyem van rá, hogy ha jövőre is ott leszek a rajtrácson, akkor nem egy Red Bull alakulatnál fogok versenyezi, de jó hír, hogy továbbra is szerződésen van a Red Bullnál.”
 
Bár Ricciardo a jövő évvel kapcsolatban konkrétumokat még nem árult el, de arra a kérdésre, hogy mennyire igazak a caterhames pletykák, a következőt felelte:
"Szeretném azt mondani, hogy van rá esély, de ez valóban csak egy esély, nem több. Szeretnék egy kicsit feljebb lépni, és valójában ez nem lenne rossz dolog (a Caterhamnél versenyezni). Azt kétlem, hogy jövőre már pontokért harcolnának, de azt hiszem, hogy nagyon jó irányba haladnak. Ha (Heikki) Kovalainen lenne a csapattársam, az számomra akár egy nagyon jó mérce is lehetne, hiszen nyert már futamot, és idén jobban teljesített (Jarno) Trullinál.”
 
FormaNet, Varga Viktória
 
Szólj hozzá

f1 formula 1 caterham daniel ricciardo