2011. dec 08.

Sid Watkins professzor nyugdíjba vonul

írta: FormaNet
Sid Watkins professzor nyugdíjba vonul

Nyugdíjba vonul a Formula-1 biztonságának úttörője, Sid Watkins professzor, aki az elmúlt nyolc évben az FIA Intézet elnöki posztját töltötte be.
 
Watkins professzor 1978-2004-ig az FIA orvosi csapatának vezetője volt, feladatához nem csak az életmentés tartozott, de rengeteget tett a Formula-1 biztonságáért is.
A professzor közeli barátja volt Ayrton Sennának, és a brazil halálának évében az FIA biztonsági tanácsadó bizottságának elnöke lett, majd a szervezet utódjaként 2004-ben megalakuló FIA Intézet elnöki posztját töltötte be.
 
Az FIA csütörtökön jelentette be, hogy a 83 esztendős Sid Watkins nyugdíjba vonul, de továbbra is az intézet tiszteletbeli elnöke marad, míg pozícióját az eddigi helyettes, Prof.Gérard Saillant veszi át.
 
"Megtisztelő feladat és nagy öröm volt számomra, hogy a megalakulás óta vezethettem az intézetet. Büszke vagyok az eredményeinkre amiket elértünk, és a jövőbeni tervekre, mind a motorsport fenntarthatósága, mind pedig a biztonság tekintetében. Alig várom, hogy tiszteletbeli elnökként továbbra is hozzájárulhassak ezen feladatokhoz”- mondta a leköszönő elnök.
 
Az FIA Intézet főtitkára, Richard Woods méltatta a professzor munkásságát.
 
"Sid motorsportban eltöltött munkássága legendás, és mindig is vezető szerepet töltött be ezen a területen. Az 1980-as években a nagyobb biztonságért történő felhívások élére állt, és azóta folyamatosan katalizátora volt az ilyen irányú fejlesztéseknek. Sid öröksége, hogy a biztonság ma már egyedülálló a mi sportunkban."
 
 
FormaNet, Varga Viktória
Szólj hozzá

f1 formula 1 fia intézet sid watkins