2011. dec 14.

Folytatódik a HRT átalakulása - Colin Kolles távozik csapatfőnöki posztjáról

írta: FormaNet
Folytatódik a HRT átalakulása - Colin Kolles távozik csapatfőnöki posztjáról

A Hispania Racing Team a jövő évre tervezett fejlődési ütemét már Colin Kolles nélkül képzeli el, és a mai napon hivatalosan is bejelentette, hogy a csapatfőnök december 15-től, azaz csütörtöki naptól elhagyja az istállót.
 
 
A HRT rövid közleményben tudatta a csapatfőnök távozását:
"A spanyol alakulat, a HRT F1 Team, és Dr. Colin Kolles azon elhatározásra jutott, hogy véget vetnek az együttműködésnek, ezért a csapatvezető 2011. dec.15-én elhagyja jelenlegi posztját. Ez a döntés megfelel annak az irányvonalnak, amit a csapat elkezdett, és az új menedzsment döntése alapján az istálló székhelye is átkerül Spanyolországba. A HRT F1 Team szeretné megköszönni Dr. Colin Kolles eddigi munkáját és elkötelezettségét, melyet az elmúlt két szezonban nyújtott. A legjobbat kívánjuk neki a jövőbeli feladataihoz.”
 
A leköszönő csapatfőnök akkor érkezett a Formula-1-be, amikor a Midland Group 2005-ben felvásárolta a Jordant, és maradt később a Spyker, majd a Force India korszakban is. 2008-ban Vijay Mallya vette át a csapatvezetői posztot az indiai alakulatnál, Kolles pedig októberben távozott, majd 2010 februárjában a Campos romjaiból felépülő HRT csapatvezetői szerepét vette át Adrian Campostól.
 
 
FormaNet, Varga Viktória
Szólj hozzá

f1 formula 1 hrt colin colles