2011. dec 15.

A csapatvezetők is Vettelt választották az év legjobb versenyzőjének

írta: FormaNet
A csapatvezetők is Vettelt választották az év legjobb versenyzőjének

Sebastian Vettel újabb elismeréssel gazdagodott, miután a Formula-1-es csapatok vezetői egy titkos szavazás során a Red Bull kétszeres világbajnokát választották meg a 2011-es szezon legjobb versenyzőjének.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Az év végi titkos szavazáson minden csapatvezető egy top10-es listát állít fel, az F1-ben is használ pontrendszer alapján (25-18-15-12-10-8-6 - 4-2-1). Ezek a pontok összeadódnak, és így áll össze a végső lista.
 
Tavaly Fernando Alonso lett a győztes, idén azonban Sebastian Vettel magasan a legtöbb pontot kapta, míg a Ferrari spanyol pilótája a harmadik helyre szorult, Jenson Button mögé.
Lewis Hamilton 2008-as világbajnoki éve után, most Vettel az első olyan pilóta, aki ezen a szavazáson bajnokként kapta meg a legtöbb pontot. (2009-ben Vettel, 2010-ben Alonso zárt az élen a pilóták rangsorolásában)
 
A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner nem lepődött meg az eredményen.
"Az lett volna meglepetés, ha ilyen domináns év után nem Sebastian végez az élen. 11 versenyt nyert, öt alkalommal volt második, illetve egyszer harmadik, egyszer negyedik, és volt egy kiesés is. Ez igazán figyelemreméltó eredmény. Ráadásul 15 pole pozíciójával rekordot döntött, és zsinórban másodjára bebiztosította világbajnoki címét. Teljesen megérdemelten lett 2011 legjobb versenyzője.”
 
Vettel csapattársa, Mark Webber csak a hatodik helyen zárt, de ennél sokkal rosszabb a Ferrari brazil versenyzőjének, Felipe Massának a helyzete, aki idei teljesítménye alapján fel sem került a top10-es listára, miközben az újonc Paul di Resta 44 egységgel a 7. helyen végzett, sőt az egyik kis csapat, a Team Lotus versenyzője, Heikki Kovalainen is bekerült a legjobb tízbe.  
 
Idei szavazók: Christian Horner, Martin Whitmarsh, Stefano Domenicali, Ross Brawn, Eric Boullier, Frank Williams, Vijay Mallya, Peter Sauber, Tony Fernandes, Colin Kolles és John Booth. 
 
Eredmények:
1.  Sebastian Vettel 241 pont
2. Jenson Button  200 pont
3. Fernando Alonso 188 pont
4. Lewis Hamilton 122 pont
5. Nico Rosberg 90 pont
6. Mark Webber 70 pont
7. Paul di Resta 44 pont
8. Adrian Sutil 38 pont
9. Heikki Kovalainen 26 pont
10. Michael Schumacher 23 pont
 
 
FormaNet, Varga Viktória

 

Szólj hozzá

f1 szavazás formula 1 sebastian vettel 2011 legjobb versenyzője