2011. dec 16.

Menedzsere szerint Massát nem változtatta meg a baleset

írta: FormaNet
Menedzsere szerint Massát nem változtatta meg a baleset

A 2011-es szezonban folyamatos téma volt a Ferrari brazil pilótájának, Felipe Massának gyenge teljesítménye, különösen annak tükrében, hogy csapattársa, Fernando Alonso az idei gyengélkedő autóból is ki tudott hozni tíz dobogós helyet, melyekből egy futamgyőzelem volt.

Massával kapcsolatosan már év közben megindultak a találgatások, és sokan nem voltak bizonyosak abban, hogy a cirkusz egyik legszimpatikusabb pilótája jövőre is a maranellói gárdánál kezdheti meg a szezont.
 
Felipe menedzsere, Nicolas Todt azonban biztos benne, hogy pártfogoltja képes lesz teljesen maga mögött hagyni az idei évet, és a 2012-es idény újra sikereket hozhat Massa számára.
 
Sokan meglepődtek azon, hogy a brazil idei teljesítménye ellenére is egy újabb év lehetőséget kapott a legendás alakulatnál. Massa valóban árnyéka volt önmagának, és ezt még tovább erősítette, hogy Alonso teljesítményével az alakulat általában az idei év top pilótái között volt. A menedzser mindezt nem is tagadja: "Nyilvánvaló, hogy ez egy nagyon közepes szezon volt Felipe számára, de ő volt az első, aki ezt el is ismerte."
 
Massa helyzetét tovább nehezíti csapattársa remek teljesítménye, ami nem csak kritikákat szül a brazil irányába, de önbizalmát is gyengítheti. Nicolas Todt szerint a Ferrari továbbra is bízik Felipében, ami nagy segítség lehet. 
 
"Az önbizalomnak nagy szerepe van az eredményekben. A Ferrarinál támogatták Felipét, és teljes mértékben hisznek benne, különben nem hosszabbították volna meg a szerződését. Ez egy jó jel. Három évvel ezelőtt Felipe majdnem világbajnok lett, két évvel ezelőtt pedig nem tudtuk, hogy egyáltalán versenyezhet-e még valaha. Az élet annyira kiszámíthatatlan, de sok remek pilóta ment már keresztül nehéz időszakon, és sikerült újra felállnia.”
 
 
 
Az elmúlt két évben sokakban felmerült a kérdés, vajon Massa gyengébb teljesítménye nincs-e összefüggésben a Hungaroringen elszenvedett balesetével.
A menedzser erről röviden így vélekedett: "Őszintén szólva nem hinném, hogy a baleset megváltoztatta volna Felipét.”
 
Felipe Massának megadatott a lehetőség, hogy a Ferrarinál jövőre visszatérhessen az élmenők közé, ami létfontosságú lehet a brazil pilóta F1-es pályafutásának szempontjából.
 
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
Szólj hozzá

f1 forma1 formula1 felipe massa nicolas todt