2011. dec 18.

Montezemolo: Minden adott ahhoz, hogy a Ferrari újra győztes csapat legyen

írta: FormaNet
Montezemolo: Minden adott ahhoz, hogy a Ferrari újra győztes csapat legyen

A Scuderia Ferrari év végi karácsonyi ebédjén - melyen a gyárban dolgozók, a versenyzők, a szponzorok és a beszállítók képviselőivel együtt mintegy ezer fő gyűlt össze - egy különleges alkalmat is ünnepelt, hiszen Luca di Montezemolo 20 éve tölt be elnöki pozíciót a legendás alakulatnál. A 64 éves elnök az érzelmes ünnepi hangulatban nem csak az elmúlt két évtized fontos szereplőire emlékezett, de a 2012-es elvárásairól sem feledkezett meg. 

A két évtizedes jubileumi alkalomra egy filmet is végignézhetett a közönség, mely Montezemolo elmúlt  20 évét elevenítette fel a sikerekkel és persze a nehéz pillanatokkal együtt.
 
"Ez a legjobb ajándék, amit kaphattam" - kezdte meg beszédét elérzékenyülve Montezemolo a film végén.
 
"Az életem itt van, és a családom után ez a vállalat a legfontosabb dolog számomra. Néhány embernek köszönettel tartozom, hogy segítettek nekem ezekben az években. Vannak akik még köztünk vannak, mint például Piero Ferrari, Amedeo Felisa és Mario Mairano. Mások már nincsenek velünk, mint például "Avvocato" Agnelli, és vannak akik úgy döntöttek, hogy más irányba lépnek tovább, mint például Jean Todt. Sosem fogom elfelejteni, hogy milyen nagyszerű munkát végeztünk együtt. És persze Michael Schumacher, aki annyi versenyt nyert velünk, mint senki más a Ferrari történelmében, és akivel annyi csodálatos-, és számos drámai pillanatot éltünk át.”
 
Az érzelmes pillanatokat követően az elnök már előretekintett a következő, várhatóan sikeresebb szezonra.
"Optimista akarok lenni, mert látom azt a koncentrációt, és a részletekre kiterjedő figyelmet, ami Domenicali és csapata - Fry, Marmorini, Lanzone és Tombazis - erőfeszítéseit jellemzi. Minden területen a fejlődés érdekében folyik a munka: az új autó tervezésétől kezdve a szimulációs programon át egészen a boxkiállásokra való felkészülésig és így tovább. Az idei évvel nem lehetünk elégedettek, és nagy a vágy bennünk, hogy ezen változtassunk, mert az eredmények nem maguktól jönnek, és még csak nem is a gólya hozza. Mindenkire kemény munka vár, és tökéletességre való törekvésre van szükségünk ahhoz, hogy minden összeálljon, és újra pole pozícióból indulhassunk, és mindezek a képességek a vállalat erősségei közé tartoznak. Termékeink mögött fantasztikus férfiak és nők állnak. Minden összetevő adott ahhoz, hogy újra győztesek legyünk.”

 
Montezemolo természetesen a csapat versenyzőihez is intézett néhány szót, melyben Fernando Alonso kiemelkedő teljesítménye mellett Felipe Massa képességeit is méltatta, és biztos benne, ha egy jó autót kap, a brazil is képes lesz visszatérni a csúcsra.
 
"A következő szezonban nagy dolgok várnak versenyzőinkre. Felipe tudja, hogy a jövő év nagyon fontos lesz számára, ugyanakkor rajtunk múlik, hogy egy versenyképes autót biztosítsunk neki. Ha ez sikerül, akkor biztos vagyok benne, hogy újra azt a Felipét látjuk majd, aki gyorsabb tudott lenni Michaelnél és Kiminél is. Fernandónak egy csodálatos szezonja volt annak ellenére, hogy nem volt versenyképes autója. Ő mindent megtett, amit tudott, és Silverstone-ban egy győzelemmel tett minket boldoggá. Ez egy emblematikus győzelem volt, mert ugyanabban a hónapban, és ugyanazon a pályán történt, ahol 60 évvel ezelőtt a Ferrari első Formula-1-es futamgyőzelmét szerezte meg. Azt szeretem versenyzőinkben, hogy képesek együttdolgozni a csapattal. Felipénél már tudtam ezt, és kellemes meglepetés volt megtapasztalni, hogy ugyanez érvényes Fernandóra is. Nem kedvelem azokat a pilótákat, akik csak a pályán kerülnek elő, és nem osztják meg mindennapi életüket a csapattal. Ők nem a Ferrari emberei. Az én feladatom az, hogy mindenki számára a lehető legjobb feltételeket biztosítsam ahhoz, hogy újra nagyszerű eredményeket érjünk el. A győzelem rajtunk múlik, és nem máson.”
 
 
FormaNet, Varga Viktória

 

Szólj hozzá

ferrari luca di montezemlo