2011. dec 20.

Hülkenbergre még kemény munka vár a Pirellikkel

írta: FormaNet
Hülkenbergre még kemény munka vár a Pirellikkel

Nico Hülkenberg úgy véli, ahhoz, hogy erősen kezdje meg a 2012-es szezont, kulcsfontosságú lesz számára a Pirelli abroncsok működésének megértése.

Nico Hülkenberg még a Bridgestone gumikkal versenyzett 2010-ben a Williamsnél, ugyanakkor idén a Force India tesztpilótájaként, a pénteki szabadedzéseken már volt alkalma kipróbálni, és szokni az új abroncsokat is. A 24 esztendős versenyző nagyjából 2000 kilométert teljesített 2011-ben a Pirelliken, időmérőn és versenykörülmények között azonban még ismeretlen terület számára az olasz márka termékének tulajdonságai, nem beszélve arról, hogy a péntek délelőtti edzéseken csak a keményebb keverékeket használhatta.
 
"Kemény feladat lesz, de tavaly a Williamsszel is végigmentem ugyanezen a folyamaton. Nem tudom, hogy pontosan hogyan fognak viselkedni a Pirelli abroncsai, úgyhogy minden információt begyűjtök majd ahhoz, hogy minél gyorsabban megtanuljam, amit tudni kell róluk. Igazán arra van szükség, hogy versenykörülmények között ismerjem meg őket, hiszen az elméleti alapok még nem jelentenek túl sokat. Vezetni kell, és abból tanulni” – nyilatkozta a visszatérő német az Autosportnak.
 
A számára még félig meddig új Pirellik nehézségein kívül Hülkenberg összességében könnyebbnek érzi 2012-es visszatérését, ami nem is meglepő, hiszen idén a Force Indiával minden versenyre elutazott, és nem kevesebb, mint 14 alkalommal vezethetett péntekenként. Mindez azt is jelenti, hogy jól ismeri a csapattagokat, mérnököket, szerelőket, és bár ezen túl versenyzőként folytatja a közös munkát, a beilleszkedést nagyban segíti majd a felkészülését.
 
 
"Ismerek mindenkit a csapatban és ismerem a mérnököket, de nem dolgoztunk olyan szorosan együtt, mint ahogy versenyzőként fogok. Részt vettem a megbeszéléseken, és a versenyhétvégéken beszélgettem velük, így nem lesz olyan nehéz dolgom. Nagyon kényelmesen érzem magam a csapatban."
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
Szólj hozzá

f1 forma1 formula1 force india nico hulkenberg