2011. dec 23.

Vettel úgy várja új autóját, mint apuka a születendő gyermekét

írta: FormaNet
Vettel úgy várja új autóját, mint apuka a születendő gyermekét

Sebastian Vettel elárulta, nagyon izgul az új autó miatt, ami reményei szerint hozzásegíti majd harmadik világbajnoki címéhez.
 
Sebastian Vettel 2011-ben kilencedikként csatlakozott azon elit F1-es társasághoz, melynek tagjai két egymást követő évben nem találtak legyőzőre a bajnokságban.
A Red Bull német versenyzője - aki idén 122 ponttal előzte meg legközelebbi riválisát, Jenson Buttont - a BBC-nek adott interjúban elmondta, hogy már mindenki nagyon kíváncsi az új autóra.
 
"Mindannyian várjuk már az új autót. Ez valami olyasmi, mint egy gyermek születése. Én ugyan nem vagyok apuka, de ahogy halottam, ez valami ilyesmi érzés lehet.”
 
Az izgatott várakozás közben a kétszeres világbajnok feltöltődésre használja ki az ünnepeket.
 
"A holtszezon nem túl hosszú, ezért nagyon fontos, hogy a rendelkezésünkre álló időt arra használjuk, hogy kicsit kikapcsoljuk a gépezetet, lenyugodjunk és feltöltsük az akkumulátorainkat. Nem szabad megfeledkeznünk az F1-ről, de fontos, hogy erre az időre magunk mögött hagyjuk az ezzel járó összes stresszt.”
 
Vettel idén tovább gyarapította rekordjainak számát, és óriási dominanciával lett a Formula-1 történelmének legfiatalabb kétszeres bajnoka. Bár ekkora előnyt nem lesz könnyű megtartani a következő évre, a német versenyző étvágya ugyanakkor továbbra sem csillapodott.
 
 
"Minden a nulláról kezdődik, és mindannyian azonos eséllyel indulunk neki a következő évnek. Alig várom már a versenyzést. Nagyon elégedettek vagyunk az idei szezonnal, ezért nincs okom, hogy ennél többet kívánjak. Ha egy 2011-hez hasonlót össze tudnánk hozni, és itt-ott kicsit jobb munkát végeznénk, az fantasztikus lenne.”
 
Második világbajnoki címe után a 24 esztendős pilóta olyan nevek mellé sorakozott be a sportág történelemkönyvébe, mint Alberto Ascari, Juan Manuel Fangio, Jack Brabham, Alain Prost, Ayrton Senna, Michael Schumacher, Mika Häkkinen és Fernando Alonso.
Ők azok a legendás bajnokok, akik duplázni tudtak a szériában.
 

"Általában tudatosan nem gondolok ezekre a dolgokra, de látva ezt a listát, nehéz szavakba önteni amit érzek.” 

 

FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

f1 2012 formula 1 red bull sebastian vettel