2011. dec 30.

Jean Todt megvédte egykori csapatát és Felipe Massát is

írta: FormaNet
Jean Todt megvédte egykori csapatát és Felipe Massát is

A Ferrari egykori csapatfőnöke, a jelenleg FIA elnök Jean Todt védelmébe vette volt csapatát, ezen beül utódját, Stefano Domenicalit, és a fia, Nicolas Todt által menedzselt Felipe Massát is.
 
 
Jean Todt csapatvezetőként részese lehetett a Ferrari legsikeresebb korszakának, hiszen 1993-2007 év végéig tartó irányítása alatt a maranellói alakulat hét konstruktőri és hat egyéni világbajnoki címet könyvelhetett el. Todt helyét 2008-ban Stefano Domenicali foglalta el, azóta pedig egy konstruktőri győzelmet, és számtalan kritikát élt meg a legendás alakulat. A 65 esztendős francia szakember egyike azoknak, akik nagyon is jól tudják, hogy egy gyengébb időszakban mi mindent kell "túlélnie" egy csapatfőnöknek. 
 
"Stefano szerepe olyan, mintha folyamatosan egy vihar kellős közepén lenne”- utalt Jean Todt arra, hogy a csapatvezetőre hatalmas nyomás hárul.
"Én is állandó kritikák tárgya voltam, és büszke vagyok rá, hogy én hoztam meg a döntést arról, mikor vonulok vissza, hiszen néhányszor fennállt a kockázata annak, hogy menesztenek.”

 
Todt a Ferrari illetve Felipe Massa gyenge teljesítményének kritikáiban nem osztozik.
 
"Azt állították, hogy nem volt versenyképes az autó, de ezzel nem értek egyet. A Ferrari nem volt olyan jó, mint a Red Bull, de összességében még mindig egy nagyon jó autó.”
 
"Felipe nem tudott tökéletesen alkalmazkodni a Pirelli gumikhoz. De azt gondolom, hogy még mindig egy jó versenyző, és ezt újra be fogja bizonyítani. Fernando Alonso nem csak számára, de mindenki számára egy igazi mérce, és Felipe mindössze három tizeddel maradt el tőle, nem pedig három másodperccel.”
 
 
FormaNet, Varga Viktória
Szólj hozzá

ferrari f1 formula 1 jean todt