2012. jan 11.

Gyulay Zsolt: Négy világbajnoki futamnak adunk otthont 2012-ben

írta: FormaNet
Gyulay Zsolt: Négy világbajnoki futamnak adunk otthont 2012-ben

Noha a könyvvizsgáló által véglegesített 2011-es gazdasági évzárásra még több hónapot kell várni, a rendelkezésre álló adatok alapján valószínűsíthető, hogy a Hungaroring Sport Zrt. nyereséggel zárhatja a tavalyi évet. Gyulay Zsolt elnök-vezérigazgató elmondta, még úgy is pozitív eredmény várható, hogy a társaságot érzékenyen érintette az év végi hirtelen forintgyengülés. 

A társaság hitelállományát egy esztendő alatt sikerült racionalizálni és a likviditást megőrizni. 2012. vonatkozásában pedig már most kijelenthető, hogy négy világbajnoki futamra kerül sor a mogyoródi pályán. A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség - továbbiakban MNASZ - január 7-én a Hungaroringen megtartotta közgyűlését, amelyen elfogadták Gyulay Zsolt elnöki beszámolóját, és többek között arról is szó volt, hogy az autósport kifehérítése érdekében április 1-től bevezetik az úgynevezett sportrendszámot. Gyulay Zsolt az autós és a motoros társadalom összefogása érdekében többször egyeztetett már Pusztai Csabával, a Magyar Motorsport Szövetség elnökével.

Amikor átvette a Hungaroring Sport Zrt. vezetését, azt a célt tűzte ki maga elé, hogy belátható időn belül nyereségessé szeretné tenni Magyarország egyik legnagyobb sportvállalkozását. Noha csak pár nap telt el az idei esztendőből, hogy látja, milyen eredménnyel zárult a 2011-es év?

Gyulay Zsolt: 2010 szeptemberében átvettem a társaság vezetését, megismerve a valós gazdasági helyzetét, a célul kitűzött nyereséges működés érdekében nagyon sok költségcsökkentő és racionalizáló intézkedést foganatosítottunk. Sokan nem tudják, hogy csak 14 fővel működünk, az átszervezés kapcsán minden kollégára egész évben komplex feladatok hárulnak. Noha az állam többségi tulajdonosként van jelen, az első pillanattól kezdve tulajdonosi szemlélettel irányítom a Hungaroring Sport Zrt.-t, és a csapatnak köszönhetően a multinacionális cégeknél megfigyelhető üzleti gondolkodás lett ránk jellemző. 
 
 
Szólj hozzá

f1 hungaroring formula 1 gyulay zsolt