2012. jan 12.

Újra lendületben az austini pálya építése

írta: FormaNet
Újra lendületben az austini pálya építése

Az USA GP visszatérése, avagy elmaradása 2011-ben folyamatosan téma volt a Formula-1-el foglalkozó sajtóban, és novemberben nagyon úgy tűnt, hogy elmaradhat a futam, elsősorban az érintett szervezők, beruházók, és Texas Állam közötti pénzügyi megegyezés hiánya miatt. Végül Bernie Ecclestone-nak és a kivitelezőknek sikerült tető alá hozni egy megállapodást, mely a FOM vezér számára is megfelelő biztosítékot (25 millió dollár) tartalmazott, így a verseny bekerült a végleges naptárba. A texasi jelentések szerint az építkezés újra nagy erőkkel folytatódik.

A pálya a helyi jelentések szerint kezd formát ölteni, és a helyi Austin American Statesman arról számol be, hogy a Circuit of the Americas építése jelentősen felgyorsult, hogy minél hamarabb elhessegessék a bizonytalanságot a verseny körül, mely a megállapodás ellenére is sokakban megmaradt.
 
Dave Doolittle arról számol be, hogy már nem csak a pálya vonala, de az épületek is kezdenek formálódni, a helyszínen nagy erőkkel dolgozó gépek, és a jelenlévő 360 munkás keze nyomán. Láthatóvá vált a háromemeletes boxutcai épület együttes, és a paddock épülete is, és látható az épület azon része, ahol majd a dobogó kerül elhelyezésre, valamint a médiacenternek helyet adó épületrész is.
 
 
"A hivatalnokok azt mondták, várhatóan minden elkészül a nyitó futamra. Még rengeteg munka vár rájuk, de a jelenlegi tevékenység azt mutatja, hogy keményen dolgoznak a cél érdekében” – írta a helyszínen tapasztaltak alapján Dave Doolittle.
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
 
Szólj hozzá

f1 forma1 austin usa nagydíj