2012. jan 15.

John Watson türelemre inti Kimi rajongóit

írta: FormaNet
John Watson türelemre inti Kimi rajongóit

Kimi Räikkönen rajongóinak türelmesnek kell lennie, és időt kell adni finn kedvencüknek, véli az egykori F1-es versenyző, az ötszörös futamgyőztes, John Watson, aki szerint Kiminek majdnem ugyanolyan nehéz lesz visszarázódnia a király-kategóriába, mint anno Michael Schumachernek.
 
Az idei szezon előzetes várakozásainak talán legnagyobb kérdése, hogy a 2007-es világbajnok, Kimi Räikkönen két év kihagyás után milyen teljesítményre lesz képes a Lotusszal.
Legutóbb 2010 év elején volt hasonló szituáció, amikor Michael Schumacher visszatérését várta a Formula-1 világa, azzal a különbséggel, hogy a német legenda egy évvel többet töltött távol a szériától, és ez alatt az idő alatt ugyan néhányszor motorra pattant, de az autóversenyzéstől távol tartotta magát, míg Kimi két évig a WRC-ben bontogatta szárnyait, és belekóstolt a NASCAR versenyzésbe is.
 
Éppen ezért John Watson úgy véli, hogy a 32 esztendős finnek valamelyest könnyebb dolga lesz, mint a Mercedesszel visszatérő Schumachernek, ám ettől függetlenül túl nagy elvárásokat vele szemben sem kell támasztani, legalábbis egy kis ideig. 
 
"Ha Schumacher példáját vesszük alapul, aki valamivel hosszabb időt töltött a pilótafülkén kívül, akkor megállapíthatjuk, hogy nehezebb visszarázódni az F1-be, mint az elsőre gondolnánk. Hogy Kiminek ugyanezt az utat kell-e megtennie, azt nem igazán tudom, de azt hiszem, hogy talán nem lesz ilyen hosszú az akklimatizálódás.”
 
 
A 65 éves (egykor a Brabham, a Surtees, a Lotus, a Penske és a McLaren csapat autóit is vezető) ex F1-es pilóta szerint a két év alatt történő változások miatt azért Kiminek is szüksége lesz egy kis időre.
 
"Az aerodinamikai változások, a számára még új abroncsok a tesztkorlátozások miatt kicsit visszafogják majd a visszarázódását, ezért az új autóban minden lehetőséget meg kell ragadnia ahhoz, hogy két év ralis bolondozás után minél rövidebb idő alatt visszanyerje formáját. Fejben újra át kell hangolódnia a rali autók viselkedéséről az F1-es autókra.”
 
 
FormaNet, Varga Viktória
Szólj hozzá

f1 lotus kimi raikkonen formula 1 john watson