2012. jan 23.

Ecclestone reméli, hogy idén megtörik a Vettel-Red Bull dominancia

írta: FormaNet
Ecclestone reméli, hogy idén megtörik a Vettel-Red Bull dominancia

Végéhez közeledik a téli szünet, és már az első kollektív teszt előtt megkezdődtek a találgatások arról, vajon hogyan alakulhatnak az erőviszonyok. Sokan úgy vélik, hogy a Red Bull és Sebastian Vettel dominanciája idén is megmarad, ám a legtöbben a tavalyinál szorosabb küzdelmet várnak a világbajnoki címekért. Így gondolja ezt az F1 első számú vezetője, Bernie Ecclestone is, aki reméli, hogy a 2012-es idényre már nem Sebastian Vettel dominanciája lesz a jellemző.

A FOM vezére közismerten nagy rajongója és barátja a 24 éves, kétszeres világbajnoknak, ám úgy véli, a sportnak is jót tenne, ha a tavalyi év egyeduralma most megtörne.
 
Ecclestone-t Kitzuhelben, síelés közben kérdezte meg a Salzburger Nachrichten arról, hogy véleménye szerint megmarad-e Vettel dominanciája az idei évben is. Erre az F1 ura nevetve annyit válaszolt: ”Remélem nem.”
 
"Természetesen a Red Bull továbbra is ott lesz. Sokkal jobban szeretném, ha a szezon végéig tartana a küzdelem a világbajnoki címért.”
 
Ha mégis megmaradna Vettel markáns előnye az idei szezonban is, akkor Ecclestone abban bízik, hogy a futamok azért külön-külön izgalmasak lesznek.
 
"A tévénézőket jobban érdekli, hogy mi történik a versenyeken, mint az, hogy áll a bajnokság."
 
Nem kizárt, hogy a Red Bull főtervezője ismét egy mezőnyverő autót ad a pilótáknak, ám ebben az esetben Bernie Ecclestone Vettel csapattársának, Mark Webbernek drukkol majd.
 
 
"Nem szeretnék a tavalyihoz hasonló Red Bull dominanciát, ám ez könnyen megeshet, ezért fektetem a bizalmamat most Mark Webberbe. Az idén olyan helyzetet láthatunk, amikor bizonyíthatja a tehetségét.”
 
A fehér lovag a Red Bull riválisairól is említést tett, ami nem véletlen, hiszen a többi csapat lehet a letéteménye annak, hogy megtörve az energia italosok fölényét, valódi izgalmakkal ajándékozzák meg a szurkolókat.
 
"Meg lennék lepve, ha a Mercedes idén nem nyerne versenyt. A Ferrarival kapcsolatosan csak remélni tudom, hogy sikerül jelentősen javulniuk. Alonso egy szuper tehetség, igazán megérdemelne egy tökéletes autót.”
 
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

 

 

Szólj hozzá

mercedes f1 alonso forma1 red bull bernie ecclestone mark webber sebastian vettel