2012. jan 23.

Kimi: Még kell egy kis idő, hogy visszaszokjak

írta: FormaNet
Kimi: Még kell egy kis idő, hogy visszaszokjak

Kimi Räikkönen a mai valenciai tesztje után úgy gondolja, hogy mindenképpen szüksége van egy kis időre ahhoz, hogy visszaszerezze legjobb formáját. A finn annak ellenére gondolja ezt, hogy viszonylag hamar sikerült hozzászoknia a Renault 2010-es autójához.
 
 
Kimi Räikkönen ma kezdte meg két napos tesztjét egy speciális Renault R30-cal, hogy a jövőhónap elején, a jerezi kollektív teszten már némileg könnyebb legyen számára a visszarázódás. 
Bár az autó kora, és Pirelli demo gumijai miatt Räikkönen köreiből nincs értelme bármiféle következtetést levonni, mindenesetre a csapat szerint a 2007-es világbajnok már most jó formát mutatott.
 
Az első körök után a Sky Sports News-nak a finn versenyző elmondta, hogy volt egy kis problémája az F1-es autó újratanulásával, de úgy véli megértette, hogyan lehet a legjobbat kihozni a gumikból, amikkel jelenleg dolgozik.
 
"Jó volt visszaülni egy F1-es autóba. Néhány év eltelt azóta, mióta utoljára vezettem, így természetesen időre van szükségem ahhoz, hogy visszaszokjak, de a legfontosabb dolgokhoz, a vezetéshez, a fékezéshez, a kanyarodáshoz nem kellett sok kört megtennem. De természetesen a rajtot újra tanulni, megszokni a csapatot és a gumikat, ez mind időt vesz igénybe.”
 
Räikkönen továbbra is azt mondja, soha nem volt semmi garancia arra, hogy visszatér az F1-be. Arra a kérdésre, hogy számított-e rá, hogy visszatér a király-kategóriába, a finn a következőt mondta: "Valójában nem. Semmilyen terveim nem voltak a jövőmmel kapcsolatban. Volt pár lehetőségem erre az évre, de én tényleg versenyezni akartam. Tavaly a Nascarban is megfordultam, és nagyon élveztem másféle emberekkel versenyezni. Végül úgy döntöttem, hogy újra versenyezni akarok, és ha az ember versenyzik, akkor ehhez az F1 a legmagasabb szint, és a legtöbben erre vágynak. A Lotus által találtam egy jó lehetőséget a visszatérésre.” 
 
 

 
 
FormaNet, Varga Viktória

 

 

Szólj hozzá

teszt f1 lotus valencia formula 1 kimi