2012. jan 24.

A Lotus Jerome D'Amrosiót szerződtette tartalékpilótának

írta: FormaNet
A Lotus Jerome D'Amrosiót szerződtette tartalékpilótának

A Lotus F1 Team a mai napon bejelentette, hogy Kimi Räikkönen és Romain Grosjean mellett, Jerome D’Ambrosio lesz a csapat harmadik számú versenyzője.
 
 
Jerome D’Amborsio, aki tavaly a Virgin versenyzőjeként sorakozhatott fel a rajtrácsra, már jól ismeri a csapatot, hiszen 2010-ben tesztpilótaként dolgozhatott Robert Kubica és Vitalij Petrov mellett a Renault-nál. A 26 esztendős belga versenyző tavaly a sereghajtók sorát erősítette, így nem is meglepő azon kijelentése, hogy egyszerűen nem hagyhatta ki a magasabb szinten kínálkozó lehetőséget.
 
Jerome D’Ambrosio: Ez egy izgalmas továbblépés a karrieremben. Már egy teljes szezont végigharcoltam a Formula-1-ben egy kiscsapatnál, ahol sokat tanulhattam. Most lehetőségem van arra, hogy az egyik legnagyobb csapattal dolgozhassak együtt, ami a fejlődésem szempontjából nagy lehetőség számomra. Tudom, hogy az eddigi versenytapasztalataimmal hozzájárulhatok majd a csapat munkájához. Természetesen szeretnék versenyezni, de egy top csapattal. A Lotus F1 Teammel kötött megállapodás sokkal hasznosabb számomra, ezért is választottam ezt. Nem szalaszthattam el a lehetőséget. A vágyam az, hogy a jövőben versenyzőként térjek vissza, jelenleg pedig az motivál, hogy a lehető legjobb munkát végezzem az új pozíciómban.”
 

Eric Boullier (csapatfőnök): Van egy harmadik pilótánk, aki nagyon motivált, tehetséges, és az egész tavalyi szezont végigversenyezte, és mindez előnyös számunkra. Jerome személyében olyan pilótát kaptunk, akit már ismerünk, ezért gyorsan beilleszkedik majd, ami kedvező a csapatnak. 2010-ben tartalékpilótaként lenyűgözött minket, és év végén a fiatal pilóták tesztjén is jól teljesített. Versenyzőként és erős évet produkált az F1-ben. Örömmel várom, hogy újra együtt dolgozhassunk, azt hiszem, hogy egy tökéletes kiegészítése lesz a pilótapárosunk mellett.  

 

FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

f1 lotus formula 1 tartalékpilóta jerome d ambrosio