2012. jan 24.

A Marussia nem készül forradalmi megoldásokkal

írta: FormaNet
A Marussia nem készül forradalmi megoldásokkal

A Marussia F1 Team tervei szerint a második négy napos kollektív teszten Barcelonában mutatja be  a 2012-es autóját. Pat Symonds, a csapat technikai tanácsadója kijelentette, hogy az idei konstrukció tulajdonképpen a 2011-es versenyautó továbbfejlesztett változata lesz.

Az Autosportnak adott interjúban Pat Symonds elmondta, hogy az egykori Virgin - idén már Marussia F1 Team néven induló - csapat a február 7-én kezdődő jerezi tesztnapokon is részt vesz, hiszen Charles Pic-nek szüksége van az értékes kilométerekre. A francia újonc viszont még az MVR-02-vel kezdi meg a munkát, mivel a 2012-es autó majd csak a február 21-én folytatódó téli felkészülésen, Barcelonában mutatkozik be.

"A célunk az, hogy a második teszten már az új autót is bemutathassuk, de ettől függetlenül mindenképp  ott leszünk az első teszten  Jerezben, mert Charles Pic számára fontos, hogy minél több időt töltsön az autóban, és minél több tapasztalatra tegyen szert”- mondta Symonds, aki nem titkolta, az idei versenygép a Virgin istálló tavalyi autóján alapszik, de jó néhány változtatás is történt.  
"Vettünk át néhány dolgot, de úgy gondolom, hogy ezúttal kevesebbet, mint általában. Az egész felfüggesztés koncepciója, illetve még a pedálok is teljesen eltérnek a tavalyitól”- hívta fel a figyelmet a különbségekre Symonds, ugyanakkor azt is elmondta, hogy forradalmi megoldásokra és változásokra azért senki ne számítson.

"Azt hiszem, hogy nem jött még el az ideje annak, hogy újabb fejlesztéseket vessünk be. Amikor messze vagy az élmezőnytől, csak arra van időd, hogy megfelelően végezd a munkád és biztos legyél abban, hogy amit csinálsz az jó. Tehát ez nem tekinthető fejlesztésnek, mindössze egyes területeket jobban megvizsgálsz, és mindenhol próbálsz valamit javítani.”
 
A szakember úgy véli, hogy az elsődleges cél a megbízhatóság tökéletesítése, így az innovációk helyett a Marussia most leginkább erre helyezi a hangsúlyt.
 
 
Varga Viktória, Molnár Szabó Edina

 

Szólj hozzá

f1 formula 1 marussia pat symonds