2012. jan 25.

Räikkönen újabb értékes napot zárt Valenciában

írta: FormaNet
Räikkönen újabb értékes napot zárt Valenciában

Kimi Räikkönen nagyon pozitívnak értékelte a kedd délután befejezett két napos valenciai tesztjét.
 
Kimi Räikkönen két év kihagyás után első alkalommal ült újra F1-es autóba, egy két napos valenciai teszt keretén belül. A finn hétfőn és kedden egy két évvel ezelőtti konstrukcióval, és a Pirelli demo abroncsaival akklimatizálódott. Az utolsó napon 91 kört, összességében pedig 171 kört teljesített a Renault 2010-es autójával, ami több mint két versenytávnak felel meg.
 
"Jól ment ma, és összességében sokat segített ez a két nap. Igaz, hogy egy két éves autót és a Pirelli bemutató abroncsait használtam, de közben tanultam együtt dolgozni a csapattal és a mérnökökkel, ami azt jelenti, hogy amikor ott leszünk Jerezben az első hivatalos teszten, akkor már az új autóra összpontosíthatok. Jó volt újra F1-es autóban ülni, és ebben a tekintetben is nagyon pozitívak az érzéseim” - vélekedett a második nap után a 32 éves bajnok.
 
 
Alan Permanen vezető mérnök szerint Kimi tempója a hétfői naphoz képest javult, és a szakember értékesnek, valamint produktívnak értékelte a munkálatokat.
 

"Kimivel egy igazán élvezetes napot zártunk Valenciában. A délelőtt folyamán elsősorban a különböző beállításokkal foglalkoztunk, különös tekintettel a kerékdőlésre. Délután kevés üzemanyaggal kvalifikációs szimulációt végeztünk, amihez két szett új gumink volt, majd ezt követően 27 körös etapnak vágtunk neki teli tankkal. Ahogy arra számítottunk is, Kimi tempója javult az első naphoz képest, és több rajt-, boxkiállás-, és kuplung szimulációt végeztünk. Még arra is képesek voltunk, hogy a betervezett programot idő előtt befejezzük. Összességében produktív és értékes két nap áll mögöttünk.” 


FormaNet, Varga Viktória

 

 

 

Szólj hozzá

teszt f1 lotus valencia formula 1 kimi raikkönen