2012. jan 27.

A Caterham csapatfőnöke szerint gyönyörűséges az új autó

írta: FormaNet
A Caterham csapatfőnöke szerint gyönyörűséges az új autó

A Formula-1-es csapatok közül elsőként a Caterham F1 Team mutatta be idei versenyautóját, a CT01-et, melyet sokan a csúnyácska jelzővel illettek az orr rész kissé furcsa, lépcsőszerű töréssel megoldott kialakítása miatt. A csapatfőnök, Tony Fernandes szerint azonban talán éppen ettől lett különlegesen szép. 
 
Bár a tervezettnél egy nappal korábban, már szerdán  lehullt a képzeletbeli lepel a Caterham idei konstrukciójáról, csütörtökön a csapat honlapján hivatalosan is megtörtént bemutató, majd ezt követően a csapatvezető, Tony Fernandes is kifejtette örömét és elégedettségét, mindemellett természetesen az idei célokat is megosztotta a rajongókkal. 
 
"Nagyon örülök annak, hogy a CT01 az első 2012-es versenyautó, amely bemutatkozott. Az egész csapat fantasztikus munkát végzett, hiszen már sikeresen túl vagyunk a törésteszteken is, és tartani tudjuk az eredeti ütemtervünket. Nagyon büszke vagyok arra, hogy mi lehettünk az elsők, akik lerántották a leplet az idei autóról, ami azt gondolom, fantasztikus néz ki.
Ez az autó egy újabb előrelépést jelent számunkra. Fényévekkel jobb ez a csomag, mint amivel kezdtünk, és mindannyian izgatottan várjuk, hogy végre pályára hajtson. Elégedettséggel tölt el, hogy ilyen hamar megmutathattuk a rajongóknak” – áll a csapat honlapján.
 
A szokatlan orr-kialakítás nem aratott osztatlan sikert a rajongók körében, viszont Fernandesnek kifejezetten tetszik, bár hozzátette, ha a kocsi gyors lesz, akkor teljesen mindegy hogy külalakra mennyire tetszetős. 
 
"Személy szerint, én imádom ezt az autót, és nagyon hízelgő, hogy az emberek a mi autónkról, és a mi csapatunkról akarnak most beszélni, de a legfőbb szempont az, hogy gyors legyen. Amíg gyorsabb lesz a tavalyinál, addig nem számít hogy néz ki. Biztos vagyok benne, hogy amikor a többi autóbemutató is megtörténik, akkor látni fogjuk, hogy ez a megoldás közös lesz mindegyiknél. Valójában szerintem ez gyönyörűséges. Ez más, és a más nem egyenlő a csúnyával – igazából azt hiszem, hogy ez a másság az, ami széppé teszi, de lehet, hogy talán kicsit elfogult is vagyok.”
 
A brit-maláj tulajdonú kis csapat eddig mindkét évében a konstruktőri 10. helyet szerezte meg a bajnokságban, ám hiába bizonyult mindkétszer a 2010-ben bemutatkozó három alakulat legjobbjának, ettől még ugyanúgy egyetlen pontot sem sikerült gyűjtenie, mint ahogy a Virginnek és a HRT-nek sem. A csapatvezető 2012-re ezen a téren is előrelépést remél, és a KERS segítségével a Caterham valódi ellenfél akar lenni a középmezőnyben.
 
 
 
"Tudom, hogy nem mi leszünk a leggyorsabb csapat odakint, de optimista vagyok, ugyanakkor realista is. Magabiztos vagyok, mert tudom, hogy bármi is történik, minden eddiginél keményebben dolgozunk azért, hogy álmaink valóra váljanak. Az első teszt már itt van a nyakunkon, ezért most az idegesség és az izgalom furcsa keveréke van bennem - ez nálam mindig így van a szezon ezen szakaszában. De most, hogy teljesen kézben tartjuk a dolgokat, ezt az érzést jobban élvezem, mint valaha. Nem rég ünnepeltük a kínai újévet, és 2012 a sárkány éve. Ez csakis a mi évünk lehet, és ebben még soha nem voltam ennyire biztos. A sárkány évében születtem, ezért is érzem úgy, hogy egy izgalmas és pozitív év áll előttünk”- bizakodott Fernandes, és egyértelművé tette, hogy a cél nem lehet más, mint a pontszerzés.
 
"Meg kell történnie. Az elmúlt év vége felé már nagyon közel voltunk a középmezőny autóihoz, de a KERS hiánya behatárolta képességeinket. Idén azonban már van KERS-ünk, ezért bízom benne, hogy veszélyesek lehetünk a középmezőnyre, és igen, valamikor a 2012-es szezonban szeretnénk egy pontot szerezni - kis szerencsével talán kettőt is!"

  

FormaNet, Varga Viktória

 

 

 

Szólj hozzá

f1 formula 1 caterham tony fernandes ct01