2012. jan 28.

Norbert Haug: Nem vagyunk késésben, csak saját programunkat követjük

írta: FormaNet
Norbert Haug: Nem vagyunk késésben, csak saját programunkat követjük

A nagy csapatok közül egyedül a Mercedes GP nem készül el 2012-es konstrukciójával a február 7-én kezdődő jerezi tesztekre, ám a Mercedes-Benz motosport részlegének igazgatója, Norbert Haug nem gondolja, hogy ebből bármiféle hátránya származna az istállónak..
 
A brackley-i központú csapat még tavaly év végén bejelentette, hogy az idei versenyautó majd csak Barcelonában, a második hivatalos teszten debütál azért, hogy a fejlesztőgárda némi extra időt nyerjen. Annak ellenére, hogy egyik élcsapat sem választotta ezt a megoldást, a Mercedes továbbra is bízik benne, hogy a taktika kifizetődő lesz.
 
"Ha van egy fél éves időkeret egy autó megépítésére és fejlesztésére, akkor tíz nap, döntő fontosságú lehet. És mi így döntöttünk. Szeretnénk, ha már a megfelelő autóval tesztelhetnénk, aminek minden egyes részlete már végleges lesz. Ezért van szükségünk fejlesztési időre”- nyilatkozta Norbert Haug az Autosportnak.
 
Bár a fő riválisok már Jerezben megkezdik a munkát idei konstrukciójukon, de Haug nem aggódik emiatt, és kiemelte, hogy a csapat nincs késésben.
 
"Fontos kiemelni, hogy nálunk ez egy tudatos döntés volt. Tudom, hogy az összes többi csapat már az új autójával lesz ott Jerezben, de ez nem szokatlan. Más csapatok, akik a felzárkózási folyamatban vannak, úgy döntöttek, hogy először a második teszten gurulnak pályára, szóval ez nem egy újdonság. Abszolút értékeljük, hogy a többi csapat más tervekkel készül, és már az első tesztekre készen állnak, de mi sem csúszunk, csak követjük a saját programunkat, aztán meglátjuk mi lesz az eredménye.”
 
Mivel a téli felkészülés mindössze 12 napból áll, ez azt jelenti, hogy a 2012-es ezüst nyílnak csak nyolc nap tesztlehetősége marad a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj előtt. Haug azonban elárulta, hogy már az első teszten is fontos adatokat gyűjtenek néhány új alkatrész által, valamint a Pirelli új abroncsai miatt sem lesz haszontalan a Jerezben eltöltött négy nap.
 
"Lesz néhány elem, amiket már az első teszten is tanulmányozunk. Tudjuk használni az új generációs abroncsokat is, ami már ad egy jó alapot, hiszen megvannak még a régi gumik adatai, amivel ezeket összevethetjük.”
 
FormaNet, Varga Viktória
 

 

 

Szólj hozzá

mercedes f1 2012 formula 1 jerez norbert haug kollektív teszt