2012. feb 01.

Bemutatkozott a McLaren 2012-es versenyautója

írta: FormaNet
Bemutatkozott a McLaren 2012-es versenyautója

A top csapatok közül elsőként a McLaren Mercedes mutatta be 2012-es, MP4-27 kódjelű versenyautóját. Lewis Hamilton és Jenson Button a csapat központjában, Wokingban, magyar idő szerint 12 órakor rántotta le a leplet az új konstrukcióról, melyet a nagyközönség a McLaren hivatalos weboldalán keresztül kísérhetett figyelemmel. 

Az MP4-27 sokban hasonlít elődjére, bár az oldaldobozon történtek módosítások, illetve a tükrök is nagyobbak lettek, és a csapat elmondása szerint az alváz jelentősen módosult a tavalyihoz képest. A legnyilvánvalóbb különbség az elkeskenyedő hátsó rész és a hátsó karosszérián az új hűtési rendszer. A tavaly használt U alakú légbeömlő nyílást áttervezték, hogy alkalmazkodjon az FIA kipufogókra vonatkozó szabályaihoz. 

Jenson Button: Nagyon izgatott vagyok. Ezért a pillanatért mindannyian kemény dolgoztunk, úgyhogy ez egy nagyon izgalmas nap. A srácok 2011 óta fejlesztik ezt az autót, és alig várom, hogy Jerezben kipróbáljam. Biztos vagyok abban, hogy mindenki izgatottan várja a teszteket. Az igazság az, hogy tavaly az első teszt után nem éreztem, hogy versenyt fogok nyerni azzal az autóval. Normális esetben jó érzéseket kapsz a teszten, amire építhetsz az első versenyre. Ez elég trükkös dolog, különösen ha szabályváltozások vannak. Nehéz megmondani, hogy hol állunk, de remélem, hogy jó helyzetben vagyunk. Ez kiderül, ha Jerezben pályára hajtunk. Fontos, hogy még a szezonnyitó előtt is van idő a kisebb javításokra, ezért egyáltalán nem aggódom. Mindannyian optimisták vagyunk, és reméljük ez így is marad a tesztek után is. 

Lewis Hamilton: Azt hiszem fantasztikusan néz ki. Nagyon jó itt lenni a téli szünet után. Meglehetősen inspiráló látni azt, hogy milyen kemény munka zajlott a gyárban. Ez a legkifinomultabb autó, amit az elmúlt időszakban láttunk, és ha előre tekintek, remélem, hogy újra visszatérünk az élre. Rendkívül motivált vagyok, hiszen ez egy szép autót, és ahogy általában lenni szokott, a szép autó az jó is. Az orra egy kicsit lejjebb került a tavalyihoz képest, és a tükrök is máshová kerültek, így remélhetőleg többet fogok majd látni, amitől Felipe Massa biztosan boldogabb lesz.

 

FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

f1 mclaren formula 1 autóbemutató mp4 27