2012. feb 02.

A McLaren nem tervezi saját motor építését

írta: FormaNet
A McLaren nem tervezi  saját motor építését

A McLarent az elmúlt időszakban többször is hírbe hozták azzal, hogy új motorszállító után néz. Először többen vizionálták a legendás McLaren Honda feltámadását, majd egy informális találkozó következményeként a PURE-ral hozták kapcsolatba a wokingiakat, ugyanis a cég 2014-től szeretne új beszállítóként belépni a száguldó cirkuszba. A legendás istálló autójának fejlesztése kapcsán, most a saját motorgyártása miatt került az érdeklődés középpontjába.

Tegnap leleplezték a McLaren 2012-es modelljét, az MP4-27-et, és az eseményen a csapatfőnök, Martin Whitmarsh a saját motorgyártásról is beszélt, egyértelműen tagadva az ilyen irányú elképzeléseket.
 
"A Formula-1 egy nagyon, nagyon erős környezet arra, hogy támogassa az autóipar márkáit, és hogy a márkák meghatározóvá váljanak. Mi nem tervezzük sem rövid, sem közép, sem pedig hosszú távon, hogy saját motort gyártsunk. Nagy tiszteletben tartjuk azt, amit a Ferrari elért, de mi a saját utunkat járjuk. Az emberek spekulálnak az országúti autónk kapcsán, de ennek semmi értelme. Nagyon jó partneri viszonyban vagyunk a Mercedesszel már 18 éve, és valószínűleg ők gyártják a legjobb motorokat az F1-ben. Nagyon kevés indoka lenne a változtatásnak. Élvezzük ezt a partneri kapcsolatot, és hosszú éveken keresztül szeretnénk folytatni.”
 
 
A McLaren és a Mercedes között jelenleg 2015-ig szóló megállapodás van, így a wokingiak a 2014-től életbelépő új motorformulát is a Mercedestől vásárolják majd. Az új motorok bevezetése kapcsán nem kizárt, hogy új gyártók is megpróbálnak majd betörni, vagy éppen visszatérni a száguldó cirkuszba, aminek már most is vannak előjelei. Helyezkedés mindenképpen várható a piaci térhódítás érdekében, és sokan úgy vélik, az új motorok kapcsán van esély az erőviszonyok átrendeződésére is.
 
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
    

 

 

Szólj hozzá

mercedes f1 mclaren forma1 martin whitmarsh f1 es motorok