2012. feb 03.

A Ferrari mindkét pilótája a bajnok autót látja az F2012-ben

írta: FormaNet
A Ferrari mindkét pilótája a bajnok autót látja az F2012-ben

A Ferrari mindkét versenyzője biztos benne, hogy csapata idén nagyon erős lesz. Felipe massa és Fernando Alonso a 2012-es versenyautó bemutatóján, Maranellóban beszélt az új, teljesen átalakult konstrukcióról, és az idei nagyra törő tervekről.
 
 
Fernando Alonso tavaly mindössze egy futamot tudott nyerni a Ferrarinak, ami nagy csalódás volt mind az olasz csapat, mind pedig a kétszeres világbajnok számára.
Ezért az idei cél egyértelmű: visszatérni a bajnokesélyesek közé. Az F2012-es versenyautó bemutatóján Fernando optimistán nyilatkozott az idei kilátásokról.
 
"Ez az autó nagyon különbözik attól, amit az elmúlt két évben láttunk. A harmadik évadot kezdem meg a Ferrarinál, és hasonló erővel és elszántsággal szeretnék dolgozni, mint eddig. Természetesen fontos, hogy az egész szezon során versenyképesek legyünk, és szeretnénk a dobogón tudni ezt a vörös autót. Jövő héten Jerezben megkezdjük a közös munkát, és biztos vagyok benne, hogy idén ezt jól fogjuk csinálni. Hiszek Ferrari szakembereiben. Van még két hónapunk, hogy teljesen elkészüljünk az első versenyre. Harcolni fogunk a világbajnoki címért, és megpróbálunk annyi pontot gyűjteni, amennyi csak lehetséges. Valóban vissza akarunk térni a csúcsra. Amennyire csak lehet, következetesek és elszántak vagyunk, és teljesen biztos vagyok abban, hogy idén elérhetjük a kitűzött céljainkat, és jól tudom, hogy nagy felelősség a Ferrarit vezetni.”
 
A csapattárs, Felipe Massa szintén optimistán készül 2012-es szezonjára, és úgy gondolja, hogy az új autó már az első nagydíjtól kezdve erős lesz. Massát lenyűgözte az F2012.
 
"Elmondhatjuk, hogy valóban agresszívan néz ki (az autó), és ez volt az egyik álmom. Tudom nagyon jól, hogy rengeteg komoly elgondolás van az új autóban. Mindig fejlesztjük az új modellt, és szerintem az új autó lenyűgöző. Néhány nap múlva kezdünk, és biztos vagyok benne, hogy nagyon versenyképesek leszünk.”
 
A brazil pilóta meglehetősen kritikus évet zárt 2011-ben, ezért annak érdekében, hogy a jövőben is biztos helye legyen a maranellóiaknál, fontosnak tartja a pozitív hozzáállást már a szezon kezdetétől.
"Fontos év következik számomra, és a csapat számára is. 2012 a győzelem éve lesz. Szeretnénk visszaküzdeni magunkat a bajnokságban. Szeretném azt hinni, hogy a képességeim, és az autónk támogat majd abban, hogy ezt véghez tudjam vinni. Szeretnénk győztes Ferrarit látni olyan gyakran, amennyire csak lehetséges. Erősnek érzem magam, és a győzelmekre koncentrálok. Nagyon sok pozitív dolog van bennem, és szeretnék jó úton elindulni, hogy a végére bajnoki címet szerezzek. Ez a lehető legjobb út számomra.”
 
 
FormaNet, Varga Viktória
 

  

Szólj hozzá

ferrari f1 2012 formula 1 f2012