2012. feb 03.

Bemutatták a 2012-es Ferrarit (Videóval!)

írta: FormaNet
Bemutatták a 2012-es Ferrarit (Videóval!)

Bemutatkozott a Ferrari 2012-es konstrukciója, amely F2012 nevet kapta.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A Scuderia Ferrari eredetileg egy nagyszabású, reklámfilmforgatással egybekötött autóbemutatót tervezett péntek délelőttre, de a zord időjárás, és elsősorban a nagy havazás miatt végül az eseményt csütörtökön lefújták, mivel a fioranói tesztpályát hó borítja, és ilyen körülmények között a több száz partner valamint a sajtó számára is nehézkes eljutni a csapat főhadiszállására, Maranellóba.
 
Az internetes bemutatót délelőtt 10 órai kezdettel természetesen megtartotta a csapat, ahol a csapatfőnök, Stefano Domenicali beszéde után Fernando Alonso és Felipe Massa lerántotta vörös leplet az idei versenyautóról.

Az előzetesen beharangozott csúnya jelző valóban nem áll messze az igazságtól, ugyanis a az orrkialakítás meglehetősen extravagánsra sikeredett, ami ugyan idén több autóra is jellemző lesz, ám a McLaren szerdai autóbemutatója után azért még reménykedtek a szokatlan megoldás kritikusai.
 
A lényeg azonban az, ami a legendás alakulat idei célja is egyben, hogy a F2012 már a szezon elejétől egy nyerő autó legyen.
 
Az mindenesetre biztos, hogy a Ferrari valóban szakított az eddigi irányvonallal, és elődjével, az F150°Italiával. Az új szabályozás miatt lépcsőzetes orrkialakításon kívül is több szemmel látható változás történt, például a mostani trendeknek megfelelően az F2012 pull-rodos (vonórudas) hátsó és első felfüggesztést kapott, és az oldaldobozok is átalakultak, melyek egyértelműen az aerodinamikai teljesítményjavulást vetítik előre. 

 

 
 
FormaNet, Varga Viktória

  

Szólj hozzá

ferrari f1 2012 formula 1