2012. feb 05.

Bemutatkozott Räikkönen és Grosjean versenyautója is (Videó)

írta: FormaNet
Bemutatkozott Räikkönen és Grosjean versenyautója is (Videó)

A Lotus F1 Team megújult honlapja ugyan nem vizsgázott jelesre, ettől függetlenül a bemutató megtörtént, lehullt a lepel a E20 kódjelet viselő idei versenyautóról, melynek elevezését, az enstone-i gyárban készült 20. karosszéria ihlette.
 
 
Kimi Räikkönen és Romain Grosjean magyar idő szerint délután öt órakor rántotta le a leplet 2012-es versenyautójáról. A bemutatót az interneten keresztül követhette a közönség, és bár az honlap valószínűleg nem bírta a terhelést, a youtube segítségével orvosolták a problémát. 
 
 
Az E20 első ránézésre nem sokban különbözik elődjétől, kivé persze a lépcsős orrkialakítást, illetve a tavalyi sikertelen elől kivezetett kipufogó után most a csapat visszatért a hagyományos megoldáshoz.
A látszólag hagyományosnak (vagy ötlettelennek) mondható megoldások alatt azonban finom megoldások találhatók, állítja Eric Boullier csapatfőnök.
"Az igaz, hogy innováció terén elég jó a hírnevünk, és az elmúlt években ezt néhány nagyon érdekes, illetve kétségtelen, hogy néhány meredekebb ötlettel is bizonyítottuk, és ez idén sem lesz másként. Nyilván az a legnagyobb álmom, hogy a csapathoz visszahozzuk a pozitív szemléletet, és újra a rajtrács elején legyünk, mint ahogy azt tettük hosszú évekig.”
 
 


 FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

f1 lotus räikkönen formula 1 kimi e20 romain grosjean