2012. feb 06.

A Toro Rosso is bemutatta idei autóját

írta: FormaNet
A Toro Rosso is bemutatta idei autóját

Néhány órával a nagy testvér autóbemutatóját követően, a Toro Rosso is leleplezte 2012-es konstrukcióját, az STR7-et.

A hétfői nap utolsó autóbemutatóját a Toro Rosso tartotta meg Jerezben. A Ferrari motorokkal hajtott STR7-est idén egy teljesen új pilótapáros vezetheti, a tavaly HRT színekben már versenyző Daniel Ricciardo, valamint az újonc Jean-Eric Vergne személyében. 

Az időjárás viszontagságai miatt a csapat nehézkesen jutott el Jerezben, végül sikeresen megtörtént a tervezett médiaesemény.

"Szombaton délelőtt még nem voltam teljesen meggyőződve arról, hogy meg tudjuk csinálni (az autóbemutatót), mert rengeteg hó leesett, de végül sikerült. Az STR7 a harmadik olyan autó, melyet teljes egészében a Toro Rosso tervezett és épített meg. Rengeteg pénz fektettünk abba, hogy kiépítsük az infrastruktúrát, és remélem, hogy jó eredményeink lesznek a következő szezonban. Holnap hajtunk ki először az új autóval, és ez mindig egy különleges alkalom. Két új, magasan képzett versenyzőnk van, és biztos vagyok abban, hogy jó munkát végeznek majd. Tavaly a nyolcadik helyen zártuk a bajnokságot, így idén a célunk a hetedik vagy annál jobb helyezés" - nyilatkozta a csapatvezető, Franz Tost.

A négy napos kollektív teszten Daniel Ricciardo próbálhatja ki elsőként az új kocsit.

 

FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

f1 2012 formula 1 toro rosso autóbemutató str7