2012. feb 06.

Bemutatkozott a Red Bull 2012-es versenyautója (Videóval!)

írta: FormaNet
Bemutatkozott a Red Bull 2012-es versenyautója (Videóval!)

Adrian Newey legújabb alkotásáról is lehullt a lepel, és ahogy a Red Bull Racing tanácsadója, Helmut Marko már előre beharangozta, az RB8-as külsőre valóban esztétikusabb látványt nyújt, mint a Ferrari, viszont az idei szabályváltoztatások miatti orrkialakítást eddig csak a McLarennek sikerült ívelt formában megalkotnia.  

A két éve veretlen Red Bull Racing magyar idő szerint délután két órakor, hivatalos honlapján, egy videó összeállításban mutatta meg 2012-es versenyautóját, az RB8-at. 

Az új autó külsőre sokban hasonlít elődjére, a domináns RB7-esre, kivéve az átdolgozott orr- és kipufogórészt.  

"Az idei autó építése fantasztikusan jól ment, és azt hiszem a folytonosság és a folyamatosság megtestesítője. A tervezés és az építés rekordidő alatt történt, sőt azt mondanám, hogy nevetségesen rövid idő alatt. Egy új autó bemutatkozását mindig hatalmas várakozások előzik meg, nagyjából olyan, mint az iskolában egy új tanév kezdete.  Természetesen mindenki kíváncsi a riválisok autóira, közben pedig mindenki féltve óvja a kis titkokat” - beszélt az RB8-as születéséről, és a várakozásokról a csapatfőnök, Christian Horner.

 
Horner az idei célokat nem bonyolította túl: "A csapat célja meglehetősen egyszerű, mégpedig, hogy megpróbáljuk megvédeni a bajnoki címünket. Persze 2011-ben magasra tettük a mércét, de mindig fejlődni akarunk, és minden területen keressük a lehetőségeket arra, hogy még jobbak legyünk. Nem tudhatjuk, hogy ellenfeleink mit csináltak a tél folyamán, így csakis magunkra összepontosítunk, és majd Melbourne-ben láthatjuk meg valójában, hogy hol állunk a riválisokhoz képest.”
 
 
 
FormaNet, Varga Viktória
Szólj hozzá

f1 formula 1 red bull autóbemutató rb8