2012. feb 06.

Kimi: A motiváció számomra nem kérdés

írta: FormaNet
Kimi: A motiváció számomra nem kérdés

A két év után visszatérő Kimi Räikkönen biztos benne, hogy csapata, a Lotus képes győztes autót építeni, ami pedig saját magát, pontosabban motivációját és teljesítményét illeti, a finn bajnok szerint elsősorban az autójától függ majd 2012-es szereplése, mert elkötelezettsége és elszántsága nem kérdéses. 
 
Miután vasárnap délután, csapattársával, Romain Grosjeannal együtt lerántotta a leplet idei versenyautójáról, Kimi Räikkönen optimistán nyilatkozott az előtte álló idényről, csapatáról, és az elvárásokról. 
 
 
"Úgy gondolom, hogy ezek az emberek itt tudják, hogyan kell jó autót építeni, és még a legjobb csapatok sem tudnak minden évben győztes autóval elállni. Szóval megfelelően szakképzett embereink vannak, és elég jók az érzéseink a dolgokkal kapcsolatosan, így remélem jó eredményeket érünk majd el.”
 
A Formula-1 2007-es világbajnokával kapcsolatban többször is felhozódott már az a kritika és ezzel együtt a kérdés, hogy vajon mennyire lehet motiválni? Kimi szerint ez egyáltalán nem kérdés, és persze nem túl boldog attól, hogy elszántságát egyáltalán megkérdőjelezik.
 
"Mindig akadnak olyanok, akik az motivációmról beszélnek, és ezek olyan emberek, akik nem is ismernek, és fogalmuk sincs mit jelent számomra az, hogy motiváció. Ha nem lennék motivált, akkor nem tértem volna vissza. Számomra sosem volt kérdéses a motivációm. Azt hiszem, hogy az emberek elvárnak tőlem dolgokat, de amikor magamban úgy érzem, hogy 100 százalékot beleadtam a dologba, és elégedett vagyok a versenyek után, akkor boldog vagyok. Ha mindez nem elég, akkor nem elég”- jelentette ki a 32 éves finn pilóta, aki úgy véli, hogy idei teljesítményével kapcsolatban nem is annyira a két év alatt megváltozott szabályok, vagy a visszarázódás, sokkal inkább az autó lesz a kulcskérdés.

 

"Természetesen minden egy kicsit más lesz, mint korábban, amikor a Formula-1-ben voltam. Más a csapat, mások a szabályok, de mindenki másként kezeli ezeket a dolgokat. Van akinek sokkal nehezebb egy új közeghez alkalmazkodni, de valójában leginkább az autó számít. Ha jó az autó, akkor könnyebb az élet, mint amikor csak átlagos. Az első teszt után nagyon boldog voltam, és már most úgy érzem, hogy minden teljesen rendben van, de az első verseny előtt még nem igazán érdemes ilyenekről beszélni. Majd meglátjuk, hogy mi lesz, de jelenleg azt kell mondjam, minden rendben.” 

FormaNet, Varga Viktória

 

 

 

 

Szólj hozzá

f1 lotus 2012 formula 1 kimi raikkönen e20