2012. feb 06.

Megérkezett az új Sauber

írta: FormaNet
Megérkezett az új Sauber

A hétfői három autóbemutató közül elsőként a Sauber F1 Team 2012-es versenygépét, a C31-et láthatta a nagyközönség.

A mezőny 12 csapatából hatodikként Peter Sauber alakulata mutatta be 2012-es versenygépét, a Ferrari motorral hajtott C31-et.

A svájci csapat 2011-ben egy erős szezonkezdésnek köszönhetően 44 ponttal a hetedik helyen végzett a bajnokságban. A pilótafelállás az idei évre változatlan maradt, azaz továbbra is Kobajasi Kamui és Sergio Perez vezethet a hinwili központú gárdánál. 

A C31-nél is megfigyelhető az idei tendencia, azaz a lépcsős orrkialakítás, viszont a tavalyi modellel ellentétben, az új Sauber már a mostani trendnek megfelelő vonórudas hátsó felfüggesztéssel rendelkezik. 

 

"A C31 azokon a részeken forradalmi, ahol új ötleteink voltak, és ez legfőképpen az autó hátulját érinti. A többi terület - ahol azt gondoltuk, hogy érdemes megmaradnunk a korábbi szemléletnél - az evolúció jegyében készült" – mondta a 2012-es modellről a főtervező, Matt Morris.

 

Peter Sauber: Célunk az, hogy rendszeresen pontszerző helyen fejezzük be a versenyeket, ennek tükrében lényegesen jobb helyzetben szeretnénk zárni a bajnokságot. Örülünk annak, hogy fiatal és tehetsége versenyzőkkel vághatunk neki a szezonnak. Kamui immár harmadik Formula-1-es idényét kezdi meg. Tavaly a csapaton belül vezető szerepet adtunk neki, és teljes mértékben felnőtt a feladathoz. Sergio debütáló szezonja után most második idényét kezdi meg, amely sokszor a legnehezebb év egy Formula-1-es versenyző pályafutásában. Mindkét pilótánkban hatalmas lehetőségek rejtőznek, és ugyanazokkal a mérnökökkel dolgozhatnak együtt mint 2011-ben, éppen ezért a fejlődés tekintetében ígéretesnek tűnik ez az év.

 

Kobajasi Kamui: A 2012-es év nem csak a harmadik F1-es évem lesz, hanem a harmadik szezonom ugyanazzal a csapattal. Sok mindenen keresztül mentünk már együtt, és ez azt is jelenti, hogy a tapasztalatainkat is megosztottuk egymással. Az első évem nem indult túl fényesen, de az év második fele már jól sikerült. A második évben pedig ez pont fordítva történt. Így most a harmadik évünkben már mindennek stimmelnie kell, a legfontosabb a megbízhatóság, és az, hogy következetesen pontszerző helyeken végezzünk. Már nagyon várom az újabb szezont a Sauberrel.

 

 FormaNet, Varga Viktória


Szólj hozzá

f1 2012 formula 1 sauber autóbemutató c31