2012. feb 07.

Button: Nincs olyan területe az autónak, ami ne lenne rendben

írta: FormaNet
Button: Nincs olyan területe az autónak, ami ne lenne rendben

Jenson Button úgy véli, hogy a McLaren sokkal jobb startot vett idén a tesztprogramja során, mint tavaly, és kijelentette, hogy az első benyomások után nagyon boldog és elégedett.
 
Egy évvel ezelőtt a McLaren – a katasztrofális kipufogó rendszerének köszönhetően – a teszteket követően komoly átalakításokat volt kénytelen eszközölni az autóján.
Jenson Button a mai teszten ugyan csak a nyolcadik leggyorsabb köridőt jegyezte, ennek ellenére nagyon elégedett az MP4-27-es viselkedésével.
 
"Nincs olyan területe az autónak, ami ne lenne rendben. Ez teljesen különbözik az előző évtől. Szóval nagyon boldog vagyok. Ma még nem a beállításokon dolgoztunk, hanem az egyensúlyt javítottuk, hiszen induláskor még sosem tökéletes az autó. Beletettünk néhány mérföldet, és valóban nagyon elégedett voltam az autóban” – nyilatkozta optimistán Button, aki kihangsúlyozta, hogy a mai és a tavaly ilyenkor tapasztalt benyomásai között drámai a különbség.
 
"Nagyon nagy a különbség. Mikor megfutottuk (a 2011-es teszten) az első kört, úgy éreztem, mintha kívülálló lennék, nem beszélve az erős gumikopásról. Ezt most nem tudom pontosan megfogalmazni, de tény, hogy nagy különbséget érzek az előző évhez képest, ami valóban nagyon jó dolog, mert nem olyasmi, hogy felrakunk egy extra kipufogót, ami majd hoz nekünk két másodpercet.”
 
Button arra számít, hogy 2012-ben sokkal szorosabb lesz a verseny a csapatok között.
 

"Az előírások most nagyon eltérőek, úgyhogy azt hiszem, hogy sok autó közel azonos szinten lesz, különösen az év elején. Ahogy a versenyek elindulnak, és a csapatok folyamatosan fejlesztenek, akkor valószínűleg kissé megint szétszakad majd a mezőny, de az év elején sok autó néhány tizedmásodpercen belül lesz. Ez egy nagyszerű dolog a sport számára, és még inkább megnehezíti a dolgunkat." 

 

FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá