2012. feb 08.

A Force India sikeresen zárta az első napot Jerezben

írta: FormaNet
A Force India sikeresen zárta az első napot Jerezben

Kedden a Force India volt az egyik olyan csapat, mely a legtöbb kilométert tette meg idei versenyautójával, és pilótájuk, Pauld di Resta a második legjobb idővel zárta első napját. A csapatnál úgy vélik, jól kezdődött a tesztsorozat, és maximálisan sikerült megvalósítaniuk a tervezett programot.

A jerezi kollektív teszt még semmiképpen sem a teljesítményről szól, a pilóták és csapatok adatokat gyűjtenek az új autó megfelelő beállítása kapcsán, valamint az új Pirelli keverékekkel is ismerkednek. Vijay Mallya alakulata nem tétlenkedett, hiszen Paul di Resta közel 450 kilométert tett meg a VJM05-össel, és szűk egy tizeddel maradt el az élen záró Kimi Räikkönen idejétől. Di Resta elsősorban annak örül, hogy kocsija hosszú etapokon is rendben volt.

Paul di Resta:
 
Jól kezdődött a téli tesztprogramunk, 101 kört sikerült megtenni, ezek voltak az elvárt célkitűzéseink, vagy még kicsivel több is annál. Az alap kiegyensúlyozottság megfelelő volt, és az autó a hosszú etapokon következetesen jó teljesítményt nyújtott, és sikerült sok fontos adatot begyűjtenünk. Azt gondolom, pozitív érzésekkel folytathatjuk a munkát, és az elkövetkező három nap érdekes lesz, mivel további alkalmazásokat fogunk kiértékelni. Személy szerint én azért is élveztem ezt a fárasztó napot, mert az autóban végre lerázhattam magamról a rozsdát, és felmérhettem, milyen edzettségi állapotban vagyok.
 
 
Andrew Green, technikai igazgató
 
Összességében több mint 100 kört teljesítettünk az első napon, és az ilyen munka a legideálisabb módja annak, hogy hozzákezdjünk az autó felülvizsgálatának. A feladataink listáját tekintve jó eredményeket értünk el, és a nap folyamán sikerült teljesítenünk a kitűzött célokat. Kipróbáltuk az új, 2012-es Pirelli gumikat, közülük a kemény és a közepes keverékeket, és ezek az adatok nagy segítségünkre lesznek miután kielemezzük őket. Paul visszajelzései, mint mindig, most is kitűnőek voltak, és jó ötleteket adtak számunkra a kezdeti beállítások kapcsán, hogy milyen irányba folytassuk az elkövetkező napokban. A szerdai napon Jules (Bianchi) lesz majd az autóban, így a prioritás az, hogy számára is kényelmes legyen, és minél hamarabb sikerüljön felvennie a sebességet. Továbbra is rengeteg dolgunk van, és lehetőség szerint igyekszünk minél több mérföldet megtenni.
 
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
    

 

 

 

Szólj hozzá

f1 forma1 jerez force india paul di resta kollektív teszt