2012. feb 08.

A Mercedes pilótái az új Pirelli gumikkal ismerkedtek

írta: FormaNet
A Mercedes pilótái az új Pirelli gumikkal ismerkedtek

A Mercedes - ahogy azt korábban is jelezte - az első kollektív tesztre még a tavalyi autó némileg módosított változatával érkezett, feljavítva néhány idei alkalmazással, mivel a 2012-es gép fejlesztése még néhány napot igénybe vesz. A pilóták azonban úg vélik, hasznos munkát végeztek az első napon, ami a Pirelli idei gumiainak megismerésével, és értékelésével telt.

 
Nico Rosberg:
 
Nagyon jól kezdődött a tesztprogramunk, délelőtt 56 kört sikerült teljesítenünk. Még a 2011-es autót vezettem, így azonnal kényelmesen éreztem magam. Különféle dolgokat teszteltünk tökéletes időjárási körülmények között, és hozzákezdtünk tanulni a Pirelli 2012-es abroncsait, és azok működését. Nagyon örülök, hogy végre pályán lehettem, mert tudom, hogy ha visszatérünk a gyárba, akkor az új autót a terveink szerint tudjuk majd tovább fejleszteni.
 
Michael Schumacher:
 
Hosszú szünet után fantasztikus érzés visszaülni a kocsiba, és újra a pályán száguldani. A legfontosabb feladat begyűjteni az első benyomásokat a 2012-es gumikról, és elkezdeni megérteni azokat. Úgy érzem, hogy sikerült egyet előre lépnem, kiszámíthatóbban és kényelmesebben vezethetőek, és a legnagyobb különbség a hátsó kerekeknél tapasztalható. Köszönet mindenkinek a Pirellinél, jó munkát végeztek a télen. Meglátjuk, mit tudunk tanulni a következő napokban.
 
 
Szöveg: FormaNet, Varga Viktória
 

Szólj hozzá

f1 forma1 jerez michael schumacher nico rosberg mercedes f1 kollektív teszt