2012. feb 09.

Kovalainen szerint a KERS segít majd az első pont megszerzésében

írta: FormaNet
Kovalainen szerint a KERS segít majd az első pont megszerzésében

A Caterham F1 Team finn versenyzője, Heikki Kovalainen második és egyben utolsó tesztnapján a mezőny legszorgalmasabb pilótája volt, ami nem is meglepő, hiszen a kiscsapat szerdán először próbálta ki autójában a KERS rendszert. Kovalainen úgy véli, hogy idén komoly segítség lesz számukra ahhoz, hogy megszerezzék első pontjukat.
 
 
 
Heikki Kovalainen - miután szerdán befejezte két napos jerezi tesztprogramját, és átadta autóját a csapat tartalékpilótájának, Giedo van der Garde-nak - elmondta, hogy ugyan akadt némi probléma a Red Bull által kifejlesztett KERS-szel, de hozzátette, hogy a rendszer körönként nagyjából négy tizedmásodperccel javíthat az autó teljesítményén.
 
"Tavaly nem voltunk abban a helyzetben, hogy pontokért harcoljunk, de volt, hogy egy Renault-hoz vagy egy Williamshez is közel kerültem, de nem tudtam támadni őket, mert nem volt meg az a plusz lendületem hozzá. Ez most biztosan nagy különbség lesz, és ha ugyanebben a helyzetben leszek, akkor biztos, hogy tudok majd előzni.”
 
"Hogy sikerül-e pontot szereznünk vagy sem, ezt még nem tudom megmondani. Ez kell, hogy legyen a célunk, de most a legfontosabb, hogy csatlakozzunk a középmezőny végéhez, és harcolni szeretnénk velük, nem pedig mögöttük autózni.”

 
 
Kovalainen hozzátette, hogy gyorsan hozzászokott a rendszer használatához, miután 139 kört tett meg vele a második napon.
 
"Nagyon élveztem a munkát. Azt hittem, hogy az elején problémáink lesznek vele, hiszen emlékszem, hogy annak idején a McLarennél sem ment minden könnyen az első napokban. De a Red Bull egy kiváló rendszert adott, és hibátlanul futott egész nap. Gyorsan visszaszoktam a használatához, figyeltük a hőmérsékletet, és azt, hogyan viselkedik az autónkban, és minden teljesen rendben volt. Szóval Ez egy jó nap volt."

"Nagyon értékes lesz ( a KERS). Talán három-négy tizedet hozhat majd körönként minden pályán. Néhány helyszínen kicsit többet, néhol pedig majd valamivel kevesebbet. De ahol valóban sokat számít, versenyszituációkban, a startnál, a védekezésnél, vagy az előzésénél, úgy látom, hogy megfelelő lendületet ad, a rendszer jó, és megfelelően üzemel az autóban."
 
 
FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

teszt f1 formula 1 jerez caterham heikki kovalainen